Til hovedinnhold

Best blant ørepluggene

Best blant ørepluggene

Testresultater

Best lyd blant ørepluggene, svært komfortable.
Høy pris.0

EX90PL er ikke blant de letteste ørepluggene, men de er likevel de mest behagelige. Det kommer av at utformingen av dem er helt spesiell. Mesteparten av huset er relativt stort, og skal hvile ytterst i øret.

Henger i øret

På den ene kanten stikker selve ørepluggen ut, og det er kun den som er i øregangen. Denne løsningen gjør at mesteparten av vekten hviler i det ytre øret, og det er mye mer behagelig enn at den henger rett i øregangen. I tillegg blir det plass til et høyttalerelement med større diameter enn i de tradisjonelle ørepluggene, og vi mistenker at dette er en medvirkende årsak til lydkvaliteten.

For lyden fra disse ørepluggene er god - blant ørepluggene kommer EX90PL ut på topp med best lyd. Totalt kommer de på en delt tredjeplass sammen med Koss PortaPro. Det er den rene lyden i alle musikksjangrene som gjør at de kommer så bra ut, men i noen tilfeller går renheten på bekostning av trøkk og fyldig lyd. Som allroundere yter disse ørepluggene likevel godt nok, og der de trenger mer bass kan du kompensere med equalizer-innstillinger på spilleren din for å hjelpe til i de lave frekvensene.

Det er på akustisk jazz at de yter best, de fyldige klangene fra akustiske gitarer behandles veldig bra av høyttalerne. Lydbildet er rent uten grøt, men er likevel fyldig og varmt. Diskanten i vokallyden nærmer seg for skarp, men holder seg på riktig side.

Høy pris

Med rockemusikk og elektronika vil hodesettet gjerne ha litt hjelp av innstillingene til spilleren. Naturell lyd låter litt veikt i bassen, og vi savner trøkket i bunnen når vi spiller fete rockelåter. Mellomtonen er tydelig uten å dominere, og diskanten er svært klar, av og til på grensen til for klar.

Dersom du unngår ørepropper fordi du synes de er ubehagelige og tunge i øret, kan EX90PL være en god løsning. Komforten er utmerket, og de stenger ute mye bakgrunnsstøy. Prisen er høy når vi sammenligner med de andre, men om du kan avse de drøye syv hundre kronene som Sony vil ha, har du fått et godt allroundsett. Vi har ingen betenkeligheter med å anbefale disse ørepluggene.

Oppsummering:
Produkt: Sony MDR-EX90LP
Beste pris: 738 kroner
Lydkvalitet: 6.6/10
Design: 4.2/10
Pris: 3.0/10

Data:
Vekt eks kabel: 10 g
Oppgitt frekvensområde: 5 – 25 000 Hz
Oppgitt impedans: 16 Ohm

Bildeeksempler

Mer om
annonse