Tek.no

Test

Test: Monster Turbine Pro

22 Apr 2010 06:00

Test: Monster Turbine Pro

Testresultater

Muligheten til å ha med seg musikk hvor enn du ferdes har lenge fascinert oss, og utviklingen har forandret seg en del siden vi slepte rundt på klumpete portable kassettspillere. Lydkvaliteten på musikken din bestemmes av avspilleren og kvaliteten på filene du spiller av – men også i aller høyeste grad hvordan øreproppene dine presterer. Er du på utkikk etter et par propper som gir deg en ny vår, kan Monster nye øreporpper være akkurat det du trenger.

Vi har tester Monsters Turbine Pro Copper Edition. Disse beveger seg i en prisklasse som tilser at du bør forlange en suveren lydopplevelse og kvalitet – noe du definitivt får.

Ut av esken

Øreproppene kommer i en nokså stor eske, på størrelsen med en solid roman. Foruten proppene medfølger det en rekke forskjellige gummihetter, derav to et par laget i skumgummi. To av de gummihettetypene som medfølger er en proffvariant, som stenger omverdenen enda bedre ute.

Som seg hør og bør følger det også med en overgang, slik at du kan benytte 6,5mm Jack-innganger. Med en forholdsvis høy pris så er det også greit å oppbevare proppene skikkelig, i ett av de to oppbevaringsetuiene. Disser virker forøvrig å være laget i et solid materiale som minner om semsket skinn. Tilslutt ligger det også et klipps i esken som er praktisk dersom du skal feste ledningene når du for eksempel jogger.Passform
Øreproppene har en form som minner om Monsters RCA-kontakter, og førsteinntrykket er at de virker tunge og solid bygd. En ting som lønner seg er å bruke litt tid på å finne de gummihettene som passer ditt øre best. Bruker du propper som ikke tetter skikkelig vil lydopplevelsen bli skuffende. Får vår del passet de minste av de to proffhettene best.
Til tross for at vekten på proppene er nokså høy, sitter de meget godt så fort du har funnet riktig størrelse og passform på gummihetten. Nå er ikke undertegnede spesielt engasjert i jogging, men etter et par kilometer kan jeg konstatere at proppene også sitter godt fast, selv ved mye bevegelse. 
 

Lydkvalitet

Vår eksemplar er Copper Edition-versjonen av pluggene, som ifølge Monster er mer nøytral enn Gold Edition, som har en mer markant og kraftig bass.

Monster Turbine Pro har en gjennomført gnistrende lydkvalitet, og gir et stort og luftig lydbilde. Det første som slår oss er at hele lydspekteret er vel balansert, med en diskant som gir deg skarpe detaljer uten at den oppfattes som skjærende - i det hele tatt. 

Proppene byr på rikelig med bass, med faste og presise slag. Bassen er på ingen måte dominerende, men balansert godt i forhold til resten av lydbildet.
Vi testet proppene på forskjellige medier, og synes de gjør en meget god jobb med både Spotify, Wimp og vanlig MP3. Men vil du oppleve disse proppene på sitt aller beste, er en god forsterker og musikk i høykvalitetsformat (for eksempel FLAC), veien å gå. Med noen velvalgte låter ga Turbine Pro oss en gnistrende lydopplevelse, der proppene får viste sitt potensial fult ut.Konklusjon
Vel, nå er det ikke alle som er villige til å bla opp nesten 2500 kroner for et par øreplugger. Men for prisen får du et fyrverkeri av en lydopplevelse med Turbine Pro-pluggene fra Monster. Lydkvaliteten i proppene er helt suveren, der du får et velbalansert lydbilde med behagelig diskant og en bass med trøkk. Pluggene er laget i metall og har etter vår mening et stilig design, der pluggene ligner på en RCA-plugg. Turbine Pro har en god passform, og det medfølger rikelig med gummihetter og to oppbevaringsetuier.
Vi finner veldig lite å utsette på Turbine Pro. Det eneste er prisen, for 2 500 kroner er mye å betale for et par øreplugger. Men etter vår mening får du definitivt hva du betaler for i dette tilfelle.
Alt i alt får du et meget fra produkt fra Monster. Her får du plugger som hever opplevelsen av all musikk du måtte ha.