Tek.no

Test Blue Satellite

Skiller deg fra mengden

Har både aktiv støykansellering og forsterker innebygget – og det byr på problemer.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ole Henrik Johansen
7 Mai 2018 06:00

I en jungel av hodetelefoner er det nå modeller med aktiv støykansellering som er blant de mest populære.

I vår store samletest av de beste – og dyreste – modellene med denne funksjonen er det B&O Play' H9i som troner øverst, tett fulgt av modeller fra Sony, Bose, KEF og Bowers & Wilkins.

Tidligere har vi testet gode produkter fra Blue, og de er nå klare med sin konkurrent som er trådløse og har aktiv støykansellering; Blue Satellite. I tillegg kan disse friste deg med en egen innebygget forsterker.

Prisen er et par hundrelapper over våre favoritter fra B&O Play. Med andre ord må du punge ut rett under fem tusen kroner for et eksemplar.

Særeget design

Klokkene har en design som skiller deg fra mengden.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Sist vi testet noen hodetelefoner fra selskapet het de Lola, og den nye Satellite-modellen har arvet en del av utseendet fra disse. Dette er hodetelefonene for deg som vil skille deg ut litt fra mengden.

Satellite er bygget meget solid, hvor det tilsynelatende ikke er spart på gode materialer.

Klokkene er dråpeformet, hvor den tykkeste delen står opp mot bøylen, og testeksemplaret vårt er den hvite utgaven med brunt skinn på putene. Du får også en sort variant som noe mer anonym enn denne varianten.

Ved første øyekast virket fargevalgene litt rare, men etter hvert som vi har testet dem, har flere i redaksjonen fått mer og mer sansen for disse.

Polstringen til klokkene er solid og god.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Bøylen har et spesielt stoff på undersiden som er med på å skille designet på dette hodesettet fra andre hodetelefoner.

Hodesettet har totalt fire elementer. Og med forsterkeren på i tillegg betyr det at du kun får 8 timer med batteritid.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Svakt batteri med alt på

Som vi har nevnt er dette store hodetelefoner, og de er ikke minst tunge. Vår vekt sier at de veier rett over 380 gram, og grunnen er rett og slett at Blue har måtte sette inn et svært batteri for at ikke batterilevetiden skulle bli helt krise. Den aktive støykanselleringen og den analoge forsterkeren er nemlig veldig strømkrevende. Batteriet er faktisk nesten dobbelt så stort som batteriet du finner i Bose sin QC35-modell.

I utgangspunktet kan du bruke disse klokkene rundt 24 timer mellom hvert besøk til laderen. Men skal du kjøre på med alle godsakene aktivert, altså med støykansellering og forsterker, ramler denne tiden helt ned mot åtte timer. Med andre ord vil du kunne få problemer med å holde liv i klokkene på en lengre flyreise.

På den ene siden kan du slå på støykansellering og forsterkeren.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Dette er et hodesett som passer best i godstolen hjemme, hvor du aldri har langt til laderen, og heller ikke trenger å gå mye rundt. Selv om bøylen er flink til å klamre klokkene veldig godt fast til hodet ditt. For undertegnede blir nemlig disse klokkene litt for intense over tid, og kunne gjerne vært mykere i bøylen for å score maks på komfort. For ellers er de faktisk meget behagelige.

Kranglete knapper

Av- og påknappen er hard å trykke inn, og lyser ikke i ulike farger for å vise om hodetelefonene er slått av eller på.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Du finner av- og påknappen på undersiden av den ene klokken. Og denne er håpløs. For det første er den ganske så hard å klemme inn, og for det andre er det ingen gode indikasjoner på om klokkene er av eller på.

Resten av knappene sitter plassert i en liten sirkel rundt festet mellom klokkene og bøylen. Disse er også små og klumsete å bruke når du har klokkene på hodet, hvor vi flere ganger har måtte ta av oss hodetelefonene for å finne knappen vi jaktet etter.

Her kunne det vært brukt litt mer tid på å gjøre knappene mer gjenkjennelige, som for eksempel å ha en liten forskjell på de ulike knappene, så jobben med å skille dem hadde gått mer sømløst.

Det største problemet er likevel at du ikke får noen respons i form av forskjellige lys eller en stemme når du prøver å slå av eller på produktet, om du prøver å aktivere støykanselleringen eller vil slå på forsterkeren.

Grei støykansellering

Du kan likevel merke når den aktive støykanselleringen fungerer, for disse klokkene er faktisk ganske gode til å sile ut uønsket støy. De har fortsatt en vei å gå før de kan tukte de beste variantene fra Sony og Bose, men til vanlig kontorbruk klarer dem seg godt.

Nå skal det også nevnes at selve putene og konstruksjonen er god på den passive støykanselleringen.

Dessverre fikk vi ikke testet disse klokkene på et fly, men vi har testet både på buss og t-bane. Her klarer Satellite seg forsåvidt greit nok, men er du mye på reisefot, ville vi vurdert andre alternativer først.

Deilig, varm lyd

Lyden i hodesettet er bedre enn komforten. Bøylen glemmer rett og slett for mye.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Lydkvaliteten er en av de avgjørende faktorene for en god hodetelefon, og her viser Blue seg fra sin bedre side.

Lyden har en varm klang, og vil trolig ikke falle helt i smak hos de aller mest nøytrale puristene. Men det er nok også mange som vil foretrekke denne lyden fremfor en flat, nøytral klang.

Bassen er ganske tung og kraftfull, spesielt om du slår på den analoge forsterkeren. Samtidig får man en litt «loudness»-følelse av å aktivere den, hvor volumet også skvetter opp et par hakk. Samtidig så blir de lysere tonene litt skarpere, selv om de fint kunne vært mer oppløst.

For mellomtonen er ikke så god som vi kunne ønske her. De litt lavere frekvensene er ganske solide og støtter godt oppunder den svulstige bassen, men setter du på musikk med lyse stemmer, som for eksempel Eva Cassidy, blir ikke røsten så frisk og skarp som vi gjerne ønsker å høre den.

Hodetelefonene har imidlertid et ganske luftig og bredt stereoperspektiv, så totalen er en ganske så hyggelig opplevelse når det kommer til lytteglede.

Oppsummering

Lyden du får i disse nye hodetelefonene fra Blue er varm, og vil nok falle i smak hos mange. Med en varm og balansert klang, ligger mye til rette for timer med musikk-nytelse.

Det vil si, så mange timer har du ikke dersom du skal bruke alle funksjonene selskapet har puttet inn. Med alt påslått har du nemlig kun 8 timer med brukstid før laderen må frem, og det er ganske enkelt alt for lite versus de beste alternativene du får til denne prisen.

Samtidig så blir klokkene store og klumpete av å måtte romme så mye utstyr under samme tak. Hodesettet er utvilsomt særegent og tøft i utformingen, men faller litt fra de beste når størrelsen og vekten blir så stor. Bøylen kunne også med hell vært litt slappere, for klokkene klemmer i overkant mye.

I tillegg så er betjeningen av hodesettet litt plundrete, ledet av en av- og påknapp som er hard å trykke inn, samtidig som du får lite informasjon om hodesettet er på i form av forskjellige lys eller stemmer.

Blue Satellite har en ganske så velfungerende støykansellering, og sammen med godt polstrede puter så stenges mye av den uønskede støyen ute fra omverden. Selv om det fortsatt er et par skritt opp til markedslederne fra Sony og Bose.

Ser vi på lyden isolert sett, vil den friste mange med sin varme og oppløste klang, men trekker man fra ulempene og den høye prisen, er det litt å jobbe videre med før Blue Satellite tukter de beste på markedet.

Alternativer

Loading
Blue Microphones Satellite
6.5
Helt greit

Blue Microphones Satellite

sitat"God lyd, men brukervennligheten er rett og slett ganske kjip"
 • Krysse av
  Varm og fyldig lyd
 • Krysse av
  Egen forsterker innebygget
 • Krysse av
  Solid og massiv konstruksjon
 • Krysse av
  God støykansellering
 • Bytt
  Dyr
 • Bytt
  Tunge å ha på seg
 • Bytt
  Klemmer for mye
 • Bytt
  Lav batteritid om du bruker forsterker og støykansellering
 • Bytt
  Kronglete betjening
Les også
Logitech kjøper Blue Microphones
annonse