Tek.no

Test Blue Lola

Hodesettet for deg som vil ha noe utenom det vanlige

Byr på en helt unik design.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ole Henrik Johansen
30 Okt 2016 06:00

Musikk på farten blir stadig mer og mer populært. Ved hjelp av en mobiltelefon og en strømmetjeneste har vi tilgang til uendelig timer med musikk – uansett hvor vi befinner oss.

Sammen med mobiltelefonen er et par hodetelefoner en tradisjonell kompanjong. Og det finnes en drøss av modeller på markedet. Utseendet er noe av det som skiller de ulike modellene på avstand, og vår nye testkandidat er nettopp en slik variant.

Vi har nemlig fått inn Blue Lola, et par store hodetelefoner som ifølge produsenten har en design som er inspirert av Formel 1.

Heftig mekanisme

Disse hodeklokkene har en avansert mekanisme for å tilpasse seg hodet ditt.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det som virkelig skiller Blue Lola fra resten av hodesettene på markedet er bøylen – eller mer presist mekanismen til denne. Dette er nemlig et hodesett som hadde sklidd helt ubemerket inn i Transformers.

Denne mekanismen er laget slik at de første to leddene bøyer seg sideveis, slik at du får plass til hodet mellom de to store klokkene. Videre er det en ny arm som kontrollerer høyden av bøylen der du trekker klokkene opp og ned for å finne riktig passform.

Dette hodesettet oser av byggekvalitet. Mesteparten av mekanismen er i metall, mens selve klokkene er formet i en ganske robust type plast. Dessuten er putene av den store og komfortable typen.

Med hodesettet i hånden kan vi ikke komme på noen andre vi har hatt inne til test som gir oss en så robust følelse. Det føles ut som dette hodesettet kan overleve selv den mest hardhendte personen.

Komfortable, men kronglete

Putene er tykke og behagelig å ha på seg.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det er liten tvil om at denne mekanismen gjør at hodesettet fra Blue skiller seg ut fra mengden, men den byr også på et lite irritasjonsmoment. Når du skal ta den på deg har den nemlig en tendens til å stå litt skeivt på hodet.

Altså står bøylen litt på skakke, og du må rette litt på delene før det sitter rett på. Det varierer riktignok litt fra person til person, hvor vi etter en runde her i redaksjonen får litt ulike utfall. Likevel er dette et irritasjonsmoment vi bør nevne.

For komforten for øvrig er helt upåklagelig. Putene er store og behagelige å ha på seg over tid, selv om klokkene i seg selv er ganske tunge. Vektnålen stopper rett under 400 gram, noe som gjør dette hodesettet til en tungvekter.

Bøylen klemmer ikke unødvendig mye, noe som gjør det behagelig å sitte i ro og høre på musikk over tid. Skal du derimot ut på farten så skulle klokkene holdt seg litt bedre fast – spesielt ikke om du skal trene. Det gjør seg med andre ord aller best sittende i ro ved siden av en forsterker eller PC.

Klokkene kan trekkes ut så de ser mer vanlige ut.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Knallgod lyd for pengene

Blue Lola er et hodesett som kjører på med 50 millimeter store drivere. Samtidig er impedansen kun 42 ohm. Det betyr at disse fint kan drives via mobiltelefonen eller PC-en din uten at du nødvendigvis trenger noen ekstra forsterker.

Lyden du får servert via disse klokkene er slettes ikke verst.

For å starte med luftigheten så er denne meget god. Her har du et bredt stereoperspektiv fylt med god balanse og dynamikk. Spesielt i overtonene har hodesettet full kontroll uansett hvor høyt du spiller.

Sammenslått blir de faktisk ganske kompakte.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Bassen går helt ned i kjelleren, men vi kunne kanskje ønsket oss at den var enda litt mer frempå i styrke. Den blir litt tannløs med enkelte typer musikk, hvor vi gjerne skulle ha hatt stortrommer og andre kraftfulle detaljer enda litt mer frem i lyset.

Mellomtonene er det lite å utsette på. Dette hodesettet klarer seg godt med de aller fleste typer stemmer, hvor lyse kvinnestemmer blir like presist fremstilt som Leonard Cohens kraftfulle og dype stemme.

Diskanten er også helt topp, og er akkurat passe skarp og krisp uten at den blir slitsom å høre på.

Du får med andre ord ikke bare en fancy mekanisme for pengene du betaler, men også god lydkvalitet.

Oppsummering

Blue Lola skiller seg definitivt seg ut fra mengden med sitt utseende. Inspirasjonen skal ifølge produsenten selv være hentet fra Formel 1 – uten at vi kan se akkurat nøyaktig hva denne bøyle-mekanismen har med disse bilene å gjøre.

Hodesettet har en skyhøy byggekvalitet, hvor mye er laget i metall, mens resten er i en slags hardplast som også ser ut til å tåle en real trøkk. Ulempen med disse materialvalgene er dog at enheten er ganske tung – nærmere bestemt rundt 400 gram.

Selv om de er tunge så er ikke komforten noe problem. Putene er store og myke, og sammen med en bøyle som ikke klemmer hardt, kan du fint sitte og høre på musikk i langt tid uten problemer. Dog er ikke dette et hodesett for deg som bruker det mye på farten – spesielt ikke om du skal trene. Men som en kompanjong ved siden av PC-en eller godstolen, er dette et godt alternativ.

Klokkene er ganske lettdrevne, og du kan med hell bruke disse direkte på telefonen eller PC-en din uten behov for en egen forsterker.

Lyden du får servert i Lola er meget god. Klokken byr på et knallgodt stereoperspektiv med god dynamikk og kontroll. Både mellomtonen og diskanten er meget habile, hvor du kan kose deg med de aller fleste typer musikk. Og du kan spille høyt uten at klokkene mister kontroll eller blir skjærende å høre på.

Det vi dog savner er en mer fremtredende bass. Den går dypt ned i registeret, og den er tørr og presis, men kunne fint hatt litt mer slagkraft etter vår smak.

Alternativer

Blue Microphones Lola
7.5
Bra

Blue Microphones Lola

sitat"Blue Lola er et godt alternativt for deg som vil ha hodesett med originalt utseende"
 • Krysse av
  Bredt og behagelig stereoperspektiv
 • Krysse av
  God lydkvalitet
 • Krysse av
  Behagelig å ha på seg
 • Krysse av
  Finurlig bøyle som skiller seg fra mengden
 • Krysse av
  Robust byggekvalitet
 • Krysse av
  God passiv demping
 • Bytt
  Bassen kunne trengt litt mer punch
 • Bytt
  Mekanismen er ofte skjev på hodet
 • Bytt
  Tunge
Les også
Luke nummer 30 er åpnet
Les også
Samsung Gear S3 Frontier: Samsungs nye smartklokke er selskapets beste hittil
Les også
Sennheiser PXC550: Nå begynner det virkelig å bli krig blant støydempende hodetelefoner
Les også
Dette er de aller beste TV-kjøpene du kan gjøre akkurat nå
annonse

Les også