TestApp-anbefalinger til iOS og Android

Her er ukens utvalgte apper

Spis den beste maten. Trim den så vekk, eller hvis maten er dårlig: dra på legevakten.

Ukens anbefalte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Moves

Format: iPhone
Pris: Gratis

Tiden da en klokke og et raskt blikk i speilet var nok for å vite hvordan det stod til med den fysiske fostringen, er definitivt forbi. Nå skal alt både måles, veies og visualiseres i et kart eller ved hjelp av grafer og tabeller.

Moves.

I motsetning til avanserte treningsapper som RunKeeper og Nike+, representerer denne appen en deilig forenkling. Moves er rett og slett en gratis skritteller og registrerer automatisk all gange, sykling og løping du gjør ved hjelp av din lokasjon og bevegelse.

Automatisk måling fra lomma

Appen er alltid på, så all bevegelse spores uten at man trenger å starte eller stoppe. Det holder at telefonen er slått på og puttet i lommen eller vesken.

Moves teller skritt og minutter løpt eller syklet. Den oppfatter også om du har benyttet deg av motorisert transport.

Tellingen er nok ikke hundre prosent nøyaktig. Blant annet spores ikke svært korte gåturer under 30 sekunder. Turen til kaffemaskinen eller printeren kommer nok ikke med! Uansett, appen gir absolutt en grei indikasjon på dagens aktivitet.

Kontinuerlig sporing bruker naturligvis strøm, så du kan forvente noe redusert batteritid på telefonen. Men med normal bruk og nattlig lading, så burde dette gå fint.

Nok en tidslinje

Appen har et ryddig, brukervennlig og visuelt appellerende utseende, og kommer, i følge leverandøren, for Android-telefoner i løpet av sommeren 2013.

Men, hva er egentlig vitsen, lurer du kanskje på? Vel, det kommer vel ann på om du lar deg motivere av måling eller ikke. Appen kan hjelpe deg å komme i bedre form ved å vise deg hvor mye – og hvor/når du beveger deg. Så spørs det hvor lang tid det tar før vi går lei...

Les også: Disse appene gjør det morsommere å trene

Last ned til iPhone »

På de neste sidene kan du lese om en en app som ikke er verdt pengene, og en app som viser deg hvor kokkene selv spiser. Få også med deg ukens spillanbefaling!