Tek.no

Test Fractal Design Node 804

Diger boks for hjemmeservere og spillstasjoner

Siste skrik fra Fractal Design rommer det meste du trenger.

6 Mai 2014 16:30

Introduksjon

Fractal Design er en av de mer populære kabinettprodusentene her i landet. Stikkord som kvalitet, lekker design og hyggelig pris, gjør at stadig flere får øynene opp for denne svenske produsenten.

Nå skal vi titte nærmere på kabinettet Node 804, som føyer seg pent inn som en storebror til den vesle sjarmøren Node 304. Kabinettet er en god del større enn Node 304, og kan lett oppfattes som å være litt bred over baken.

Grunnen til det er at Fractal Design her sverger til en løsning med to kamre, slik vi så blant annet hos Lian Li PC-D600 og Corsair Carbide Air 540. Til forskjell fra de andre er Node 804 fremdeles lavt, og det fremstår dermed som ekstra bredt.

Kabinettet er tiltenkt et vidt bruksområde. Du kan blant annet klemme inn hele åtte harddisker i kabinettet, samtidig som du også får plass til siste skrik på grafikkfronten. Dermed snakker vi både om muligheten til å bygge en solid hjemmeserver, men også om noe som kan bli base for en kraftig spillstasjon.

Vi pakker ut

Innpakningen til 804 er en klassisk pappeske med et enkelt sort trykk. Esken er ganske stor, langt større enn det vi egentlig hadde trodd. Det samme er egentlig kabinettet. Da vi først hørte om det, og så de første bildene, trodde vi det var snakk om et relativt lite kabinett, men det tar stor plass på skrivebordet.

Fronten av kabinettet består av en stor og elegant flate, der det egentlig er lite detaljer å legge merke til. Det eneste som befinner seg der er egentlig et perforert felt som dekker snaut en tredjedel av arealet.

Dersom vi beveger oss over på sidene av kabinettet blir det plutselig mer spennende. Venstresiden har et digert plexiglassvindu, slik at du kan vise frem maskinvaren din.

Høyresiden er stedet for alle tilkoblingene, selve kabinettet er ellers helt glatt. Blant det vi finner er et par USB-tilkoblinger, lydtilkoblingene og en knapp for å slå PC-en av og på. I tillegg er det et langsgående spor, der det skjuler seg mulighet for et optisk drev, dog rent lavprofilsdrev.

Baksiden er mindre spennende, her er plass for strømforsyning, et par vifter og de vanlige ekspansjonskortene.

Fractal Design sendte produktet til test.