SniktittHBO Nordic

Vi har testet HBO Nordic

Netflix-rivalen er på vei, og vi har fått en sniktitt.

Registrering

Helt siden HBO først erklærte at de ville komme til det nordiske markedet, har vi gledet oss til å få prøve ut tjenesten. I dag fikk vi muligheten til å prøve nettløsningen, samtidig som de første norske kundene har fått tilgang på sine Samsung-produkter.

Fram til nå har HBO Nordic vært tilgjengelig i Norden for TeliaSonera-kunder i Sverige, og for to dager siden ble det også åpnet for Samsung-kunder her i Norge. Det forutsatte imidlertid at du hadde kjøpt et nytt Samsung-produkt de siste seks månedene, og hadde husket å spare på den lille HBO-koden du fikk med på kjøpet.

Nå som vi har fått tilgang til nettløsningen er det nok ikke lenge til slusene åpner for resten av Norge, slik at alle kan prøve seg på den nye tjenesten. HBO har imidlertid forspeilet at det kan ta flere uker før alle får tilgang.

Binding er valgfritt

Registreringen var rask og enkel.Foto: Hardware.no/HBO Nordic

For å ta tjenesten i bruk må vi først fylle ut et vanlig informasjonsskjema, med opplysninger som navn og adresse.

Vi blir også bedt om å lese igjennom brukervilkårene. Med tanke på hvor mye oppstyr det har vært rundt HBOs brukervilkår før de engang har sluppet tjensten sin, tenkte vi det ville være lurt å finlese teksten.

Vi fant for eksempel et lite gullkorn, som bekrefter at HBO har endret brukervilkårene sine:

«Brukeren kan også velge å tegne et løpende abonnement uten bindingstid og få tilgang til det samme innholdet, men mot en høyere månedlig betaling.»

Det betyr altså at du kan få tilgang til tjenesten for 79 kroner måneden, forutsatt at du binder deg i 12 måneder. Vil du ha en løpende månedsbetaling uten binding, vil du måtte ut med en høyere sum. Akkurat hvor mye mer det vil koste vet vi ingenting om enda.

Dette var ikke med i den opprinnelige planen til HBO Nordic, som ville at alle skulle binde seg til et 12 måneders abonnement.

Så fort vi har registrert oss og akseptert brukervilkårene, får vi beskjed om å laste ned et lite nettlesertillegg, kalt WideVine. Dette er en DRM-beskyttelse laget av Google, som passer på at du ikke kopierer og laster ned innholdet som blir vist.

Foto: Google

Det tar bare 10 – 15 sekunder før tillegget er installert, og du er klar til å bruke tjenesten.

Bli med over på neste side, så ser vi hvordan tjenesten ser ut.