Til hovedinnhold

HBO i trøbbel?

Mye tyder på at tjenesten sliter med lanseringen.

HBO

TV-tjenesten HBO Nordic skulle egentlig ha dukket opp i Norden i oktober, men måtte senere utsette til november. I midten av forrige måned gikk styreleder Peter Ekelund ut og proklamerte at den nettbaserte videoplattformen nå skulle rulles ut for IPTV-kunder hos Telia.

Siden den gang har det vært helt stille fra den amerikanske TV-giganten, men enkelte av de få brukerne som har fått tilgang til tjenesten har ikke vært nådige i sin kritikk på HBOs Facebook-side.

«HBO Nordic står for årets mageplask», skriver en bruker, mens en annen skriver at utvalget er «patetisk». De fleste irriterer seg likevel over at tjenesten ikke har fått bred lansering som først lovet.

Den danske nettsiden Recordere.dk skriver nå at det er flere ting som tyder på at HBO sliter med mer enn bare småproblemer i henhold til lanseringen i Norden.

– Fare for sammenbrudd

Ifølge Recordere.dk mener flere nettsteder at HBO Nordic har støtet borti både tekniske og forretningsmessige problemer. Medieanalytikeren Claus Bülow Christensen syns det er spesielt at HBO ikke kommuniserer noe som helst om tekniske problemer, forventet lanseringsdato og så videre.

– Samtidig kan vi se at flere nye aktører får masse HBO-innhold via C More på for eksempel Telia TV i Sverige, og antakelig også den forsinkede danske tjenesten YouBio, forteller han til nettstedet MediaWatch.dk.

Flere andre bransjekilder hevder at HBO fremdeles har store tekniske utfordringer, ettersom de valgte å bygge opp en helt ny plattform fra grunnen av i det nordiske markedet.

– Det er lett å mistenke at HBO Nordic er under press og er truet av sammenbrudd, sier Bülow Christensen.

Krass kritikk

Tekniske problemer er ikke alt HBO Nordic har hatt å stri med i høst. I slutten av oktober gikk HBO Nordic-sjef Hervé Payan ut med det nå beryktede sitatet «Vi er HBO, vi trenger ingen prøveperiode».

Saken dreide seg om at HBO ville kreve ett års bindingstid, uten en prøveperiode først. Etter dette fikk tjenesten massiv kritikk, og endret senere vilkårene.

Ifølge ubekreftede rykter vil en eventuell HBO-lansering skje tidligst en gang i løpet av våren 2013.

HBO Nordic har ikke svart på våre henvendelser i denne saken.

(Kilde: Recordere.dk)

annonse