Til hovedinnhold

Google inntar reisebransjen

Google har kjøpt opp det amerikanske selskapet ITA Software for 700 millioner USD. ITA utvikler programvare for organisering av billettsalg for flyselskaper og reisebyråer, samt nettsider som viser oversikt over og sammenligner priser på flybilletter.

Skal utvikle et nytt system

Søkegiganten skal ha planer om å utvikle et nytt søkeverktøy – meningen er å utvide mulighetene som programvare gir, noe som blant annet skal innebære at brukerne skal kunne søke direkte på flydestinasjoner.

Det skal etter oppkjøpet ikke være meningen å selge flybilletter direkte til reisende – det er ITA sine partnere som vil fortsette å ta seg av denne delen. Blant disse partnere er en av Googles største konkurrenter, nemlig Bing Travel som eies av Microsoft.

Er Google blitt for store?

Flere aktører i reisebransjen frykter at Google er blitt for store, og at de får for stor innflytelse på dette markedet, men Google sier selv at oppkjøpet er positivt både for konkurransen, og for kundene.

Google har bekreftet at de i tillegg driver og utvikler et søkesystem for hoteller, et system som etter planen skal være en del av karttjenesten Google Maps.

(Kilder: BBC, Google)

annonse