Tek.no

Nyhet

Google rydder opp i personvernet

7 Sept 2010 08:38

Google har kunngjort endringer i selskapets personvernpolitikk. Det skal være enklere, slik at alle kan forstå hva Google mener om det.

Søkegiganten presiserer at det dreier seg ikke om endringer i selve innholdet, det vil si Googles holdninger til personvernet, men at teksten skal være enklere å lese og forstå. Endringene blir først og fremst på to områder:

  • Per i dag har Google to typer personvernpolitikk, den ene er på generell basis, mens den andre gjelder spesifikke produkter som Gmail, Talk, Kalender og Dokumenter. Denne ordningen er med på å komplisere personvernpolitikken, og derfor skal kun den generelle politikken gjelde.
  • Den generelle personvernpolitikken skal forenkles. Den kompliserte jussen skal erstattes med tekst som alle kan forstå.

Videre skal hjelpsidene rundt personvernspørsmål utvides, og verktøy som kan brukes i forbindelse med personvern skal legges på én side.

Den nye personvernpolitikken skal settes i verk fra 3. oktober 2010. Dagens politikk finner du på denne siden, mens den nye finner du på denne siden. Dersom noe er uklart finner du spørsmål/svar (FAQ) på denne siden.

(Kilde: Google)

Les også
Slik blir Google TV
Les også
Google Me bekreftet
Les også
Google vet hva du tenker
Les også
Søketriks
Les også
Google inntar reisebransjen
Les også
Buzz får bedre personvern
Les også
Presset til Buzz-endringer
annonse

Les også