Til hovedinnhold

Google Earth 6 lansert

Kartprogrammet Google Earth 6 er nå klart for nedlasting, nå med større realisme på flere områder. Programmet er nå fått bedre integrert gatevisning, og trær i 3D. Det skal også være enklere å vise historiske bilder.

Gatevisning er riktignok ikke noe nytt i Google Earth, men funksjonen skal være bedre integrert i 6.0-versjonen. Gatevisning kan forresten aktiveres ved å zoome inn på et bestemt område på jorden, for deretter å dra den oransje fyren ("Pegman") fra øverst i høyre hjørnet, og ned til det området som skal gatevises.

Videre skal det være lagt inn 3D-bilder av trær, men en slik visning skal visstnok kun dukke opp i storbyer som Athen, Berlin, Chicago, New York City, San Francisco og Tokyo. For å slå på denne visningen må laget 3D-bygninger være aktivert via menyen i venstre marg.

Til slutt skal det altså nå være enklere å vise historiske bilder. Det er en funksjon i Google Earth som skal gjøre det mulig å ta brukeren tilbake i tid. Ikke alle områder er tilgjengelige i denne visningen - dersom du zoomer inn på en bestemt by, eksempelvis London, vil det dukke opp en lenke (med et årstall) nederst i Google Earh-vinduet. Denne lenken kan du klikke på dersom du ønske å se gamle bilder fra det aktuelle området.

Last ned

Du finner Google Earth 6 på google.com/earth. Programmet støtter både Windows, Mac og Linux.

(Kilde: Google)

annonse