Nyhet

Google Earth 6 lansert

Kartprogrammet Google Earth 6 er nå klart for nedlasting, nå med større realisme på flere områder. Programmet er nå fått bedre integrert gatevisning, og trær i 3D. Det skal også være enklere å vise historiske bilder.

Gatevisning er riktignok ikke noe nytt i Google Earth, men funksjonen skal være bedre integrert i 6.0-versjonen. Gatevisning kan forresten aktiveres ved å zoome inn på et bestemt område på jorden, for deretter å dra den oransje fyren ("Pegman") fra øverst i høyre hjørnet, og ned til det området som skal gatevises.

Videre skal det være lagt inn 3D-bilder av trær, men en slik visning skal visstnok kun dukke opp i storbyer som Athen, Berlin, Chicago, New York City, San Francisco og Tokyo. For å slå på denne visningen må laget 3D-bygninger være aktivert via menyen i venstre marg.

Til slutt skal det altså nå være enklere å vise historiske bilder. Det er en funksjon i Google Earth som skal gjøre det mulig å ta brukeren tilbake i tid. Ikke alle områder er tilgjengelige i denne visningen - dersom du zoomer inn på en bestemt by, eksempelvis London, vil det dukke opp en lenke (med et årstall) nederst i Google Earh-vinduet. Denne lenken kan du klikke på dersom du ønske å se gamle bilder fra det aktuelle området.

Last ned

Du finner Google Earth 6 på google.com/earth. Programmet støtter både Windows, Mac og Linux.

(Kilde: Google)

Les også
Google Maps får rutetider på buss og t-bane
Les også
Google med masseansettelser
Les også
Dropbox er klar
Les også
Apache overtar Google Wave
Les også
Enklere deling via nettskyen
Les også
Sier nei til 30 milliarder
Les også
Flash klar i ny testversjon
Les også
Google starter eboksalg
Les også
Facebook-konkurrent forsinket
Les også
Chrome OS forsinket
Les også
Google inntar reisebransjen
Les også
Briter skeptiske til gatevisning
Les også
Guide: Kalendere
annonse