Til hovedinnhold

Si det med MMS!

Til tross for at Valentine’s Day – eller ”Valentinerdagen” – blir ansett som en dag som gir blomsterbutikker, konditorer, kortmakere og restaurantbransjen et påskudd til å tjene ekstra mye penger, er det likevel mange som setter pris på den romantiske rammen rundt 14. februar. Norstat har foretatt en undersøkelse på vegne av Telenor, som blant annet viser at mange setter pris på å få en melding fra sin kjære på nettopp denne dagen.

Og flere enn du kanskje skulle tro har sendt av gårde en pikant MMS på nettopp denne dagen.

Kjærlighetshilsen
I USA, der Valentines Day står sterkt plantet i kulturen og tradisjonen, sende unge og gamle kjærlighetshilsener til hverandre i form av ekstravagante kort – gjerne kjøpt fra kortprodusent Hallmark. Og de forventer å få minst ett ”Valentine’s card” fra kjente og kjære. I Norge oppgir 80 prosent av befolkningen at de ønsker å ”motta en oppmerksomhet fra sin kjære” på nettopp Valentinerdagen.

- Nordmenn ønsker naturlig nok først og fremst en melding fra sin ektefelle/partner. Men fire prosent håper at en gammel flamme skal gjenoppta kontakten, og 15 prosent sier seg fornøyd med en melding, uansett avsender, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

(Artikkelen fortsettes.)


Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

Flere Valentiner-SMS
(Rettelse:) Telenor oppgir at det i fjor ble sendt 11,8 millioner SMS på 14. februar, en økning på litt over en million fra 2007 (10,5 millioner SMS). Likevel er det mange som ikke forventer at en kjærlighetsmelding tikker inn i innboksen på mobilen i løpet av dagen. 83 prosent av kvinnene håper de får en melding, men bare 26 prosent tror at de faktisk vil få en. Og på tross av at 79 prosent av mennene vet at kone/partner ønsker seg en hilsen er det bare 34 prosent av mennene som har planer om å sende en.

- Det er kanskje litt trist at håpet og virkeligheten avviker såpass kraftig, men det skal jo sies at norske kvinner har ganske realistiske forventninger til sine menn. Ut fra tallene er det i hvert fall 8 prosent som kommer til å bli gledelig overrasket, sier Krokan.

Sende sexy MMS?
På flesteparten av Valentinermeldingene står det ”jeg er glad i deg”, ”jeg elsker deg”, eller noe i den duren – tradisjonelt romantisk innhold. Men én av ti velger å sende en melding med ”noe mer pikant innhold” til kjæresten på Valentine’s Day. Det er ikke nødvendigvis helt passende.

- 21 prosent av mennene og 15 prosent av kvinnene vedgår ellers at de har sendt et vågalt bilde til kjæresten på MMS, men Valentinerdagen er nok ikke dagen for de mest vovede kjærlighetserklæringene - den er nok mest forbeholdt mer viktorianske ytringer, avslutter Krokan.

Happy Valentine’s Day!

Mer om
annonse