Til hovedinnhold

Kjærlighet via Amors mobil

En fersk undersøkelse foretatt av Norstat og Sentio for NetCom viser at tre av ti nordmenn mener at mobilen er et viktig verktøy når de er på sjekker’n. For de under 30 år dobles dette antallet; hele 60 prosent mener at mobilen spiller en viktig rolle i å innlede et forhold og skape romanse.

- Det kan se ut til at Amor har byttet ut pil med mobil, sier NetComs kommunikasjonsrådgiver Ingrid Kristensen snedig.

Mobilkjærlighet i Tigerstaden
Av NetComs undersøkelse kommer det frem at Oslofolk er ivrigst på å bruke mobilen som sjekkeverktøy; 50 prosent av de flørtende oppgir at mobiltelefonen er en viktig brikke i sjekkeprosessen. I Østfold tyr man heller til andre midler – bare 20 prosent av sjekkerne oppgir at mobilen kan være et viktig redskap for å skaffe seg kjæreste. NetCom liker trenden med at mobilen har erstattet Amors pil, men advarer samtidig om at man må tenke på sin egen sikkerhet i slike tilfeller.

- Mobilen er definitivt et supert verktøy for de svermende blant oss. Men husk på at det er viktig å tenke sikkerhet også når man flørter, særlig med hensyn til faren for informasjonsspredning over internett, advarer Kristensen.

- Hilsener og bilder som man deler under romantikkens slør, er gjerne dokumentasjon som man ikke ønsker skal komme uvedkommende i hende, avslutter hun.

Kvinner verdsetter mobilromanse
Undersøkelsen ble foretatt i juni med 1 900 deltakere. Det kommer frem at 34 prosent av kvinnene mener at mobilen var et viktig verktøy forrige gang de forelsket seg, mens for menn er tallet noe lavere. 26 prosent av mennene mener det samme.

Har du forelsket deg via mobilen – eller gått på en kjempesmell i et forsøk på å bli det? Skriv din kommentar i feltet under artikkelen.

Mer om
annonse