Til hovedinnhold

Foreldre som sender SMS vil være kule

Ifølge en amerikansk studie om tekstmeldinger, gjennomført av operatøren AT&T, kommer det frem at foreldre som ønsker å være kule, sender oftere SMS til sine barn. I tillegg kommer det fram at kjærester bruker hyppigere SMS for å kommunisere med hverandre – først og fremst for å sende flørtemeldinger og romantiske SMS, ifølge Arstechnica.

 Totalt 3.000 mobilbrukere deltok i undersøkelsen – jevnt fordelt mellom foreldre, barn, og voksne mellom 18- og 55 år.

Kule foreldre

Halvparten av foreldrene i studien sier at de føler seg kule fordi de sender SMS med barna sine, og hele 73 prosent mener at barna har lettere for å svare på en tekstmelding enn andre typer kommunikasjon.

- Å sende SMS er noen ganger den enkleste måten å følge med på hva ungene driver med. Det er så mye mer sannsynlig at de svarer raskt på en tekstmelding, og det er den mest lettvinte og rimeligste måten å holde styr på dem. Jeg har lært meg SMS-språket veldig godt, sier Janet Sturley, en av mødrene som deltok i undersøkelsen, i følge Arstechnica.

En stor andel av barna (82 prosent) mente at det var lettere å holde foreldrene oppdatert på deres aktiviteter via SMS. Nesten halvparten av barna (48 prosent) svarte at tekstmeldinger var mindre bortkastet tid enn det å ringe.

(Artikkelen fortsettes.)

Tenker på deg…

Også blant amorøse voksne har SMS tydeligvis fått en betydelig tilhengerskare; 68 prosent svarte at de hadde sendt en kjærlighetshilsen via SMS, mens omtrent det samme antallet hadde brukt tekstmeldinger til å flørte. Litt over halvparten av de spurte, svarte at ”Thinking of you…” var den vanligste beskjeden å få fra partneren.

Hele 84 prosent mente imidlertid at en tekstmelding kunne misforstås av beilere - eller av andre man nylig hadde begynt å date’. Derfor hadde over halvparten vist en tekstemelding fra en beundrer til andre, for å få en annen oppfattning av SMS-en.

(Artikkelen fortsettes.)


Si det med blomster! - eller SMS...

USA vs. Norge

Her til lands kan nok disse funnene knapt nok kalles oppsiktsvekkende, ettersom det er vanlig med både foreldre som sender SMS (til og med besteforeldre!) og at kjærester sender flørtemeldinger til hverandre. Nordmenn sendte nærmere 5,8 milliarder SMS i 2007.

I USA derimot, har populariteten for SMS først økt i den senere tid, noe AT&T – som nå tilbyr egne SMS-abonnementer – ønsker å tjene penger på. Antall tekstmeldinger som ble sendt i USA på et år er 75 milliarder – en økning på 160 prosent fra 2007 – fordelt på drøye 300 millioner innbyggere, ifølge Loadntxt.com.

Det betyr at nordmenn sender fem ganger så mange SMS som amerikanere i gjennomsnitt, eller nærmere 1,000 flere SMS i året per innbygger.

Les også
Sender pikante MMS-er til feil person
Les også
Skolebarn sender sex-meldinger
Les også
Barn blir smartere av å sende SMS
Les også
Si det med MMS!
Les også
SMS-svindleren avslørt
Les også
SMS-slang gjennomsyrer språket
Les også
Mobilen for barn og tenåringer
Les også
Her er Ludo-laget
Les også
Slik gjør du PC-en barnevennlig
Les også
Hvor er barna dine?
Les også
12-åring fant SMS-feil på Iphone
Les også
Mobil-chatting blir enklere
Les også
Sonja ble SMS-mester
Les også
”SMS-tagging” for ungdom
Les også
SMS-spam for evig og alltid
Les også
SMS feller mordere
Les også
Slik blir du kvitt Schnuffel Bunny
Les også
Pornobransjen elsker Iphone 3G
Les også
Mobilhekta tenåringer ble innlagt
Les også
Skolebarn misbruker 3G-mobil
Mer om
annonse