Nyhet

Vi følger Samsung-lanseringen

Amobil er på plass i London for å dekke lanseringen av Galaxy S III.

Her er Samsung Galaxy S III - les alt om den nye mobilen her

I kveld lanserer Samsung oppfølgeren til fjorårets storslager Galaxy S II. Man kan trygt si at dette er en av lanseringene det knyttes mest forventninge til år, og vi er til stede på arrangementet i London.

Les testen av Samsung Galaxy S II

Oppfølgeren får navnet Galaxy S III og den vil bli lansert fra en scene i Earls Court Exhibition Centre i London. Lanseringen begynner klokken 19.00 lokal tid, eller klokken 20.00 etter mer hjemlig standard.

I løpet av kvelden kommer vi med stemningsrapport fra lanseringen, og sniktitt på den nye toppmodellen.

Hva kommer?

Ryktene har flydd høyt og lavt de siste ukene. Alt fra helt nye generasjoner prosessorer til skjerm med full-HD-oppløsning har vært aktuelt, om vi skal tro på ryktene i forkant av lanseringen.

Andre rykter har pekt på at det vi sannsynligvis får se er en videreutvikling av dagens toppmodeller, og at telefonen vil ha mye til felles med HTCs toppmodell, One X.

Det eneste som er bekreftet rundt Galaxy S III er systembrikken. Her dreier det seg om Samsungs nye firekjerners Exynos-brikke. Brikken er basert på mye av den samme teknologien som vi kjenner fra Galaxy S II, men den vil være kraftigere og skal ha smartere strømstyring, slik at batteriet varer lenger.

Neppe "fantasispesifikasjoner"

De andre spesifikasjonene er foreløpig helt i det blå, men vi velger å feste vår lit til de litt mer moderate ryktene. Sannsynligvis får vi se en naturlig utvikling fra dagens toppmodeller, men vi snakker neppe om et storstilt revolusjon på maskinvaresiden. Til det hadde nok prisen blitt for stiv for svært mange kjøpere.

Det betyr en AMOLED-skjerm på et sted mellom 4,5 og 5 tommer, et kamera med relativt ordinær oppløsning – sannsynligvis åtte eller tolv megapiksler. Én eller to gigabyte med hurtigminne for applikasjoner.

Her har vi oppsummert flere av ryktene før kveldens lansering

Spenning rundt designen

Det knytter seg kanskje aller mest spenning til selve designen på telefonen, og hvilke tjenester den vil få.

Det har versert mange bilder og konseptdesign på internett, og de fleste har i tur og orden blitt avvist som enten falske eller utviklertelefoner uten ferdig design.

Samsung har dessuten antydet at telefonen vil få nye tjenester.

I skrivende stund er det rundt to timer til lanseringsfesten begynner. Hva tror du vi får se i kveld, og hvordan tror du den vil se ut?

Samsung streamer levende bilder fra arrangementet på sin Facebook-side, som du finner her. Har du en Android-mobil kan du også laste ned ned appen "Unpacked 2012" fra Google Play for å se videostrømmen under lanseringen – men vær obs på at video bruker mye datatrafikk, så du bør ha fastpris på internettbruken din, eller være tilkoblet Wi-Fi for å se sendingen på mobilen.

Les også
Gjør deg klar for lanseringsfest!
Les også
Ryktebørsen: – Datoen for Galaxy S4 er klar
Les også
En verdig oppfølger til Galaxy S II
Les også
Hva lanserer Samsung i kveld?
Les også
Dette er IKKE bilder av Galaxy S III
Les også
Nå går Galaxy S III-ryktene på høygir
Les også
Galaxy S III (Galaxy S3) har fått lanseringdato
annonse