Til hovedinnhold
SniktittSamsung Galaxy S III

En verdig oppfølger til Galaxy S II

Samsungs nyeste flaggskip har mange nye funksjoner og en fantastisk skjerm.

Nettleseren i Galaxy S III går helt til toppen hvis du tapper øverst på telefonen.
Skjermen er det aller største trekkplasteret på Galaxy S III. Den er sylskarp og fantastisk fargegjengivelse.
Galaxy S III har bilde i bilde-funksjon, slik at du kan fortsette videoavspilling mens du gjør andre ting. Du kan flytte videoen rundt på skjermen som du vil.
Slik ser den blå versjonen ut på baksiden.

I kveld lanserte Samsung sitt nye flaggskip, Galaxy S III. Flaggskipet følger opp storsuksessen Galaxy S II fra i fjor, og den kommer med helt ny maskinvare og mange nye funksjoner. Vi har sett nærmere nye Galaxy S III.

Les også: Samsung Galaxy S III er lansert

Sømløs

I motsetning til forløperen er den nye telefonen helt glatt. Den er fortsatt laget i plast, men med bakdekselet på vil du knapt finne sømmer på telefonen.

Galaxy S III ligger godt i hånden, og veier inn på ganske gjennomsnittlige 133 gram. Det betyr at den hverken føles spesielt tung, eller for lett til å ligge trygt i hånden. Fargene den kommer i er blått og hvitt.

Den blå versjonen har en tekstur i lakken som gjør at den nærmest ser metallisk ut.

Fantastisk skjerm!

Det store trekkplasteret med Galaxy S III er utvilsomt skjermen. Samsung kan lage gode skjermer, og det er ingen tvil om at skjermen i Galaxy S III gjør et fantastisk førsteinntrykk.

Spesifikasjonene lyder som følger; Super-AMOLED HD med 1280 x 720 pikslers oppløsning. Enkelte vil kritisere den for å ikke være Samsungs aller nyeste Super-AMOLED Plus-teknologi. Det innebærer veldig forenklet at antallet piksler lyver litt – du skal uansett ha et uvanlig godt falkeblikk for å legge merke til pikslene i denne skjermen. Den er knivskarp!

Samsungs egne menyer

Den nye toppmodellen kjører Android 4.0, men som vanlig har Samsung satt sitt eget preg på menyene. Det betyr et fargerikt utvalg knapper og noen tilpasninger i menyene.

Det som er uvanlig til Samsung å være er at de også har endret mye av funksjonalitet i Android. Fra før av er det nesten bare HTC med sitt menysystem Sense som har forsøkt å legge til store mengder funksjonalitet til sine Android-telefoner.

Det betyr blant annet at telefonen følger øyebevegelsene til brukeren og endrer oppførsel basert på hvordan du bruker den. Hvis du leser en bok eller en lang tekst på skjermen, skal ikke skjermen slukke før du er ferdig. Hvis du legger deg ned med telefonen mens du leser, skal skjermen holde seg i den orienteringen som du begynte å lese i.

Også nettsurfingen har fått seg en oppgradering – Galaxy S III følger nemlig med på bevegelsene dine. Hvis du tapper to ganger på toppen av telefonen går den til toppen av nettsiden.

Modellene vi fikk se på i London kjørte tidlig programvare og derfor var de fleste av disse funksjonene ganske ustabile. Modellene som kommer i salg vil få annen programvare. Disse funksjonene står høyt på listen over ting vi vil prøve når den endelig dukker opp i slutten av mai.

Lynrask veksling mellom apper

Å snakke om hastighet i menyer begynner å bli overflødig. De fleste mobiler er raske nok for vanlig menybruk i dag. Galaxy S III har imidlertid ekstremt god flyt i alt du gjør – og veksling mellom apper går farlig fort. Det ser rett og slett ut som lastetid i normale apper hører fortiden til.

Vi har nevnt at den høyst foreløpige programvaren på kveldens telefoner av og til snubler, men på alle andre områder er dette den telefonen vi har sett som har hatt best flyt i alt du gjør på skjermen. Vi har ikke kjørt ytelsestester på den, men den oppleves som raskere enn toppmodellen fra Samsungs erkekonkurrent på Android-markedet, HTC One X.

Til slutt

Når kveldens lansering er over står vi igjen med inntrykket av en verdig etterfølger til Galaxy S II. Det er fortsatt et litt åpent spørsmål hvor godt de nye funksjonene Samsung har lagt inn i menysystemet Touch Wiz fungerer, men skjermen er rett og slett fantastisk, og brukeropplevelsen i vanlig bruk går utenpå alt vi har sett til dags dato.

Vi har filmet den nye supermobilen. Se video her.

Les også:

Synes du Galaxy S III lever opp til forventningene? Si din mening og delta i avstemming her

annonse