Nyhet

Windows 8 starter for fort

Du rekker ikke å avbryte boot-prosessen, men Microsoft har løsningen.

Microsoft innrømmer nå at Windows 8 har et problem: Det starter for fort! Oppstarten er så rask at du ikke lenger får tid til å stoppe boot-prosessen, skriver Windows-sjef Steven Sinofsky i et innlegg på Building Windows 8-bloggen.

Du vil med andre ord ikke få tid til å trykke F2 eller F8, og systemet vil heller ikke vise en beskjed om at du kan trykke F2 for innstillinger. Men frykt ikke, Microsoft har en løsning på «problemet».

En egen meny

Microsoft har i stedet samlet valgmulighetene fra oppstarten i en enkel meny, den såkalte «boot options»-menyen. Der finner du verktøy til feilsøking, funksjoner til utviklere og muligheten for oppstart fra alternative enheter, som for eksempel USB-drev.

Hvis det dukker opp et problem under oppstarten, sender systemet deg automatisk til denne boot-menyen. Microsoft har i tillegg bygget inn en automatisk failover-funksjon, slik at du ikke lenger behøver å trykke F8 hvis det oppstår en feil. Systemet skal også foreslå hva du må gjøre for å rette feilen.

Flere veier til Rom

Ønsker du for eksempel å endre BIOS-innstillinger, kan du gå inn under «PC settings»-menyen i Windows og velge «Restart now» under «Advanced setup». Da restarter datamaskinen og henter boot-menyen med dette alternativet.

Du får også til det samme ved å holde inn shift-tasten og trykke på den vanlige restart-knappen. En siste metode for å komme til boot-menyen er å bruke «shutdown.exe /r /o» fra kommandolinjen.

(Kilder: Building Windows 8)

Les også
Fra Windows 3.1 til Windows 8
Les også
Disse fem Metro-funksjonene elsker vi
Les også
Fem ting Microsoft må fikse i Metro
Les også
Husk å registrere din nye Windows 7-maskin
Les også
Nå er nye Windows 8 tilgjengelig
Les også
Microsoft fjerner Aero i Windows 8
Les også
Windows 8 skal starte ekstra raskt
annonse