Til hovedinnhold

Nå blir Google Drive mye billigere

Kutter kraftig i prisene på skytjenesten.

Skytjenester er raskt voksende, og lar deg lagre filene dine utenfor husets fire vegger. Google er en av aktørene som tilbyr deg en slik tjeneste via sin Drive-plattform, og nå skal den bli langt billigere å bruke for de mest iherdige.

Selskapet reduserer prisene på flere av sine lagringspakker, der noen av alternativene reduseres til en brøkdel av hva de kostet. Samtidig sender de et skikkelig skremmeskudd til sine argeste konkurrenter.

12 kroner i måneden for 100 GB

Mengden data du kan lagre gratis med Drive vil fortsatt være 15 GB, men betaler du for å lagre mer enn gratisgrensen vil prisene nå være ganske annerledes.

For selskapet reduserer nå prisen på 100 GB lagring fra 4,99 dollar i måneden til 1,99 dollar, altså fra rundt 30 norske kroner til 12 kroner per måned. Til sammenligning tar Dropbox 9,99 dollar i måneden for tilsvarende mengde kapasitet, eventuelt 99 dollar dersom du betaler for et helt år av gangen.

Her er de nye prisene.Foto: Google

Men det er de som bruker mer enn 100 GB datalagring som virkelig får merke at Google har svinget kniven godt. Trenger du 1 TB med lagring vil det nå koste deg 9,99 dollar i måneden, eller rundt 60 kroner, en pakkesom før kostet 49,99 dollar i måneden.

Konkurrenten Dropbox tilbyr kun halve mengden data til 49,99 dollar i måneden, eller 499 dollar som årsabonnement. Det er mulig å få mer enn 500 GB med lagring hos Dropbox også, men da må mer enn fem brukere ha den største pakken i samme firma for å få utvidet kapasiteten.

For de virkelige storbrukerne finnes det også større alternativer med Google Drive. Her kan du få alt fra 10 TB til 99,99 dollar i måneden til 30 TB som koster deg 299,99 dollar hver måned. Disse prisene har dog ikke blitt berørt av priskuttet.

Også billigere enn Microsoft

Microsoft tilbyr også en skytjeneste, som før var kjent under navnet SkyDrive, men som nå har skiftet navn til OneDrive.

Her får du til sammenligning 7 GB med gratis lagringskapasitet før du må betale. Neste steg på stigen er å utvide med ytterligere 50 GB, og dette koster deg 4,49 dollar, eller rundt 27 kroner i måneden. Samme utvidelse kan du også kjøpe som årsabonnement, og da slipper du unna med 25 dollar.

Du får også tilsvarende pakke på 100 GB, der du må ut med 7,49 dollar i måneden eller 50 dollar om du betaler for et år i slengen.

Vet du hvordan du får det maksimale ut av din Google Drive?
Les våre tips til hvordan du bruker den smartest mulig (Hardware Ekstra) »

(Kilde: Google)

Les også
Microsoft med «gavepakke» til proffkunder
Les også
Nå har Microsoft sluppet OneDrive
Les også
Slik skriver du ut fra nettbrettet eller mobilen
Les også
Med denne overfører du kjapt filer fra mobil til PC
Mer om
annonse