Til hovedinnhold

Billigere utenlandstelefoni for bedrifter

Network Norway lanserer IP-telefoni for mobil, nettbrett og PC.

iStockphoto

De fleste IP-telefoniløsninger (VoIP) for mobiltelefoner, som Skype, er i dag beregnet først og fremst på privatmarkedet. Nå lanserer mobiloperatøren Network Norway en løsning for bedriftsmarkedet.

Produktet har fått navnet Mobil IP, og gjør at du med en enkel mobilapp skal kunne ringe billigere til og fra utlandet. I tillegg til at du kan bruke mobiltelefonen, vil det også være mulig å bruke løsningen fra nettbrett eller PC/Mac. Network Norway skriver i en pressemelding at det med denne løsningen ikke lenger vil være behov for fasttelefon på arbeidsplassen.

– Med denne løsningen vil våre kunder både kunne redusere sine telefonikostnader betydelig, helt ned mot null for samtaler fra utlandet hjem til Norge, og de kan oppleve bedre kvalitet både når det gjelder dekning, samtale og tilgjengelighet, sier direktør i Network Norway, Tormod Stien.

Bedre innendørsdekning

Med Mobil IP vil IP-telefonifunksjonalitet lignende det man kjenner fra Skype bli integrert med bedriftsløsninger, slik at alle brukere fortsatt vil ha ett nummer. Så kan brukeren velge å svare på telefon, nettbrett eller PC, uansett hvor man befinner seg i verden.

IP-telefoni for mobiltelefon vil også kunne redusere problemet med dårlig innendørsdekning. Ifølge Network Norway har antallet brukere med dårlig innendørsdekning på mobilen doblet seg i løpet av de siste seks årene. Årsaken er at moderne energieffektive bygninger har mye betong og glass som demper signalene mellom basestasjonen og mobiltelefonen kraftig.

Med mobil IP vil man kunne utnytte internettforbindelsen på jobb eller hjemme, og løsningen vil også fungere som en sikkerhet hvis mobilnettet faller ned i brukerens område.

– Vi har som eneste aktør i bedriftsmarket tidligere lansert produktet femtoceller som reduserer dårlig mobil innendørsdekning. Dette er i praksis en liten basestasjon på størrelse med en ruter som kobles opp mot en vanlig bredbåndsforbindelse. Over 400 store og små bedrifter har allerede tatt i bruk denne løsningen, og med Mobil IP vil vi gjøre hverdagen enda enklere for norske bedrifter slik at de kan bruke tiden sin på alt annet enn å bekymre seg for dårlig dekning, sier Tormod Stien.

Les også om iCalls, en norskutviklet IP-telefoniløsning som også retter seg mot bedriftsmarkedet.

annonse