Til hovedinnhold

Samsungs neste smartklokke blir trolig en skikkelig råtass

«Samsung Orbis» får blant annet en knallsterk mobilprosessor, ifølge ryktene.

Kurt Lekanger, Tek.no

Sørkoreanske Samsung er allerede blant de aller tyngste aktørene på det ennå ferske smartklokkemarkedet med blant annet sin Gear S-modell, men likevel fortsetter selskapet satsingen med uforminsket styrke. Nå melder blant andre nettstedet BGR og SamMobile at Samsung har en ny smartklokke underveis.

Den angivelig kommende modellen, som foreløpig bærer navnet «Orbis», har blitt omtalt av flere medier den siste tiden, men har ennå ikke blitt offisielt bekreftet av Samsung selv. Ifølge ryktene er det imidlertid snakk om ganske kraftige saker.

Får trolig Galaxy S6-prosessor

Pålitelige kilder skal nemlig ha bekreftet overfor det koreanske nettstedet DT at Orbis vil bli utstyrt med intet mindre enn en Exynos 7420-prosessor. Dette er den samme prosessoren som man blant annet finner i Samsungs ferske toppmobiler Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, og er med sine åtte kjerner et oppsiktsvekkende spenstig prosessorvalg for en smartklokke, om opplysningene stemmer.

Illustrasjonstegning av Samsung kommende smartklokke fra patentdokumentet. Foto: United States Patent and Trademark Office

SamMobile spekulerer i om Samsung har valgt denne prosessoren for å gi den nye smartklokken et solid fortrinn når det gjelder batteritid. Nettstedet mener dette valget vil kunne gi klokken så mye som 4-5 dager med moderat bruk, og dermed kan Samsung altså ha knekt den store batteritid-flaskehalsen, som er ennå er blant de største ankepunktene mot smartklokkene.

Ifølge et patentdokument som først ble gravd frem av det tyske nettstedet Mobile Geeks i fjor skal den kommende smartklokken ellers ha et rundt design ala Motorola Moto 360. I tillegg har SamMobile tidligere vært i kontakt med kilder som hevdet at klokken får en roterende ramme rundt glasset og en kroneformet av/på-knapp som ligner på den som brukes til å stille inn vanlige, mekaniske klokker på.

For trolig flere funksjoner

Det er ennå uvisst hva som blir funksjonaliteten til den roterende rammen, men antakelig skal den kunne brukes til å blant annet bla gjennom menyer, forstørre og forminske bilder og en rekke andre ting. Den kroneformede knappen skal på sin side også få flere funksjoner, som for eksempel å låse opp skjermen og til å aktivere taleassistent-tjenesten S Voice via et dobbelttrykk.

Det er ikke klart hvilken priskategori Orbis vil plassere seg i, men basert på de ubekreftede opplysningene som har dukket opp hittil er det trolig snakk om en relativt kostbar sak. Når det gjelder lansering ville rykter først ha det til at modellen skulle avdukes på Mobile World Congress-messen i begynnelsen av mars, men i stedet ser det nå ut til at lanseringen vil finne sted i september.

Det er trolig Apple Watch som blir hovedutfordreren til den nye Samsung-smartklokken: Apples produkt har et stykke igjen før det er ferdig »

(Via Pocket Now)

annonse