Til hovedinnhold

Dette er Norges beste mobilside

Mediebedriftenes landsforening (MBL) har delt ut Årets mediepris for 2009 i en rekke kategorier, deriblant beste mobilside. Dagbladet vant i denne kategorien, og juryen begrunner valget slik:

For første gang deles det ut pris for årets mobile nettsted. Vinneren er blant de mediehusene som har vært mest innovative i forhold til å utvikle mobile tjenester. Mobilversjonen setter brukerens behov for oppdaterte nyheter og nyttige tjenester i fokus.

- Det er veldig morsomt for oss å vinne i så godt selskap. Dette viser at vår langsiktige satsing på mobil bærer frukter, sier Erik Saastad, mobilansvarlig i DB Medialab, til Mobilen.no.

Full fokus på mobil
Dagbladet har levd litt i skyggen av VG både på papir og nett, men har brukt mye ressurser på sin mobilsatsning. Og mange tror at nettopp tilpassede sider til mobil og nettbrett er fremtiden.

- Vi har jobbet dedikert med mobil de siste fem årene. Mens andre nyhetsaktører kanskje har vært litt mer til og fra, har vi hatt fokus hele veien. Vi har også en mobilutgave som ligger så tett opptil nettutgaven som mulig. Det du finner på Dagbladet.no skal du også finne på Dagbladet mobil, forklarer Saastad.

Dagbladet har kanskje seilet litt akterut VG både på nett og papir, men på mobil har dere vist både ambisjoner og kreativ vilje. Kan den vellykkede mobilsatsningen være ”redningen” for Dagbladet på sikt?

- Jeg takker for det, men er selvfølgelig ikke enig i at vi har sakket akterut. På nett nådde vi nettopp en million daglige brukere. Forskjellen til VG Nett er stort sett som det alltid har vært. Når det er sagt, er det ingen tvil om at mobil er i voldsom vekst, og kommer til å bli stort. Den satsingen vi gjør på mobil kan bli viktig i fremtiden, svarer han.

Mobil annonsering
Det største problemet for nyhetsaktørene er at annonsekronene i stor grad har uteblitt på mobil. Men nå kommer det stadig flere mobiler som er godt egnet til mobilsurfing på markedet, og på sikt vil utvilsomt både publikum og annonsører få øynene opp for mobilsider. Saastad melder at dette allerede har begynt å skje i år.

- Det er spennende at annonsørene begynner å oppdage denne kanalen. Vi har hatt 100 prosent vekst i annonseomsetningen på mobil de tre første månedene i år sett i forhold til de tre første månedene i fjor, sier Saastad.

Vi har for øvrig også latt oss imponere av Dagbladets mobilsider, som ble testvinner i vår test av nyhetssider for mobilen. Her trakk vi særlig frem brukervennlighet, artikkelvisning og gode tjenester som store fordeler. Siden den gang har imidlertid både Nettavisen og Aftenposten tatt nødvendige skritt for å komme på høyde med VG Mobil og Dagbladets mobilutgave.

Dagbladets mobilside finner du ved å taste inn http://m.db.no i din mobils nettleser.

Mer om
annonse