Til hovedinnhold

Facebook best besøkt

Norske Opera Software står bak mobilnettleseren Opera Mini som brukes av over 46 millioner mobilbrukere over hele verden. De henter kontinuerlig inn statistikk som viser hvilke sider brukerne besøker, og presenterer nå tall som viser at Facebook på mobilen er den best besøkte mobilsiden blant deres brukere. Men et utvalg på 46 millioner ”respondenter” må sies å være temmelig representativt for også for det totale antall mobilsurfere i verden, så det hersker ingen tvil om at Facebook på mobilen har ”tatt av”.

Men selv om Facebook mobile har flest unike brukere, vokser en sosial nettverkstjeneste nesten fem ganger raskere på mobilen.

Kraftig vekst
Ifølge Opera’s State of the Mobile Web Report hadde Facebook mobile en vekst på 600 prosent i løpet av 2009. Dermed gikk Facebook forbi russiske VKontakte på listen over mest populære sosiale nettverk på mobilen. Likevel er det Twitter som står for den kraftigste økningen blant de sosiale nettverkene, med en vekst på hele 2 800 prosent i 2009 blant unike mobilbrukere.

- For fire år siden denne måneden lanserte vi Opera Mini til verden. Heldigvis er skillet mellom mobilsider og websider i ferd med å viskes ut. Folk vil bruke de samme sidene, uavhengig om de bruker en telefon eller en PC for å logge på sidene. Suksessen til Facebook og Twitter blant Opera Mini-brukere viser at forbrukervaner ikke endres selv om terminalene gjør det, sier administrerende direktør Jon von Tetzchner i Opera Software.

Mer om
annonse