Nyhet

Windows 8 vil plage deg mindre

Det blir færre restarter etter viktige oppdateringer.

Etter hvert som årene har gått og nye Windows-utgaver har dukket opp, har forbrukerne fått stadig mindre hodebry når det gjelder å måtte restarte PC-en etter oppdateringer og installasjoner.

Man må likevel restarte PC-en nå og da ved en viktig oppdatering fra Microsoft, og Windows 8 vil ikke fjerne automatiske omstarter etter helt nødvendige oppdateringer helt. Det kommende operativsystemet skal derimot sørge for at dette faktisk skjer, men på en minst mulig irriterende og mest mulig forutsigbar måte.

Frist på tre dager

I Windows 8 vil slike omstarter vanligvis skje kun én gang i måneden, etter det som kalles "Patch Tuesday" – som normalt sett er hver andre tirsdag i måneden når Microsoft lanserer sikkerhetsoppdateringer til sine operativsystemer. Unntak vil være ved særskilte, kritiske oppdateringer.

Etter dette vil PC-en kreve en omstart, og da vil man via en beskjed på innloggingsskjermen få vite at man har en tidsperiode på tre dager for å få jobben gjort.

Hvis tre dager passerer uten en omstart, vil datamaskinen forsøke å starte opp på nytt selv – men ikke hvis brukeren er logget inn og kjører programmer. I tilfelle dette skulle skje, vil man få en advarsel om at systemet vil ha en omstart innen 15 minutter. Det vil da ikke være mulig å avbryte restarten.

Metro-apper oppdateres

Hensikten med denne nye taktikken er å bryte minst mulig inn på forbrukernes gjøremål, men samtidig få viktige sikkerhetsoppdateringer på plass. Bedrifter kan velge å la denne prosessen være som den er, eller sette opp eget tidsskjema via Group Policy.

Microsoft vil ikke oppdatere tredjeparters programvare gjennom Windows Update, men Metro-apper til nettbrettutgaven av Windows 8 vil bli oppdatert, ettersom de har måtte gå gjennom Microsofts sikkerhetskontroll ved opplasting til Windows 8s appbutikk.

(Kilde: MSDN Blogs)

Les også
Nå kan du laste ned Windows 8
Les også
Nå er den Windows 8-logoen offisiell
Les også
33 kjekke programmer til Windows
Les også
Her er Microsoft Office 15
Les også
Nå har Microsoft fjernet Start-knappen
Les også
5 Microsoft-verktøy for viderekomne
Les også
10 Windows-knep du må kunne
Les også
Windows 8 gir deg en snillere dødsbeskjed
Les også
Internet Explorer 10 vil ikke støtte Flash
Les også
Media roser Windows 8
Les også
Slik blir Windows 8
annonse