Nyhet

Internet Explorer 10 vil ikke støtte Flash

– Passer ikke med vår filosofi for nettbrett, sier Microsoft.

Sakte men sikkert dukker det opp mer og mer informasjon om Windows 8, og hvordan OS-et vil fungere på nettbrett. Nå viser det seg at nettleseren som følger med Windows 8, Internet Explorer 10, vil komme i to versjoner, hvor nettbrettutgaven ikke vil støtte Flash.

Enkelt å bytte

Grunnen skal være at Microsoft vil lage en «ren» versjon av nettleseren, som er helt renset for plug-ins. Metro-versjonen vil fortsatt kunne åpne faner, navigere fritt mellom de, surfe på nettsider og gjøre alt du er vant til, og vil basere seg på det moderne HTML5-nettet. Er du derimot ute etter en nettleser med større tilpasningsmuligheter vil du enkelt kunne bytte over til den vanlige IE10-versjonen, med et enkelt tastetrykk.

– Plug-in-opplevelsen vi finner i dag er ikke en god match med Metro-surfingen og HTML5. Du kan imidlertid velge selv hva som passer best for deg, og bytte over til skrivebordsutgaven hvis du vil ha Flash og andre plug-ins, skriver Microsoft-ansatte Steven Sinofsky på Microsofts egen blogg.

Nettstedet This Is My Next testet nettleseren, og kunne bekrefte at nettbrett-versjonen av nettleseren ikke ville spille av Flash, mens det gikk som smurt når de byttet over til den vanlige utgaven av IE10.

Les også: Media roser Windows 8

(Kilder: Microsofts blog, This Is My Next)

Les også
10 nettleserfunksjoner vi digger
Les også
Hvilken nettleser er raskest?
Les også
Microsoft går ut mot plug-ins
Les også
Vi elsker visst denne nettleseren
Les også
Windows 8 vil plage deg mindre
Les også
– Elendig sikkerhet i Chrome og Firefox
Les også
Fjernstyr pc-en med Google Chrome
Les også
Windows 8 gir deg en snillere dødsbeskjed
Les også
Media roser Windows 8
Les også
Slik blir Windows 8
Les også
Internet Explorer 9 er klar
annonse