Til hovedinnhold

Google Maps 4.4 ute nå

 Google Maps er tilgjengelig på en rekke mobilplattformer, men for versjon 4.4 prioriterer Google «sine egne». I første omgang blir nemlig denne utgaven kun tilgjengelig på Googles operativsystem Android (versjon 1.6 eller nyere).

Oppdateringen dreier seg først og fremst om bedre integrering med Google Places. Dette er en tjeneste som gir deg informasjon om for eksempel butikker, kinoer, restauranter og taxi-holdeplasser i nærheten av der du befinner deg.

Vi har lastet ned den nye versjonen av Google Maps for Android, og prøvd det en kort periode. I likhet med Mobil.nu merker vi ingen store forskjeller i selve Google Maps, men Places har definitivt blitt bedre siden vi prøvde det sist.

Lokale søk direkte på mobilen kan være særdeles nyttig både hvis du bor i en større by eller hvis du besøker ukjente steder. Ved å søke opp for eksempel Colloseum Kino i Oslo, får du både opp adresse og telefonnummer, og etter hvert vil du også kunne se «rating» - altså hva andre brukere synes om kinoen -, samt bildegalleri.

Via Google Places kan du ringe direkte til butikken/kinoen/restauranten etc., eller du kan kjapt få frem adressen på kartet i Google Maps. Derifra kan du for eksempel plotte inn kjøreanvisninger fra din posisjon (krever aktivert GPS eller posisjonering via mobilnettet).

Førsteinntrykket av nye Google Maps 4.4 er bra, men det er verdt å merke seg at det kun er lokale søk via Places som er av stor betydning. Karttjenesten er uansett gratis i Android Market, så det er ingen grunn til å ikke oppdatere til versjon 4.4.

Hvis mange norske brukere vurderer og skriver anmeldelser av butikker og restauranter etc., kan Places bli en spennende tjeneste på sikt. Da vil dette bli en reell utfordrer til forbrukernettguiden Vibb.no på en del områder, med den fordel at brukerne har all info på mobilen til en hver tid, og ikke minst integreringen med Google Maps.

Mer om
annonse