Tek.no

Nyhet

Google elsker disse 13 nettstedene

29 Jan 2011 10:32Først publisert 3 Nov 2010 17:37
annonse

Når søkemotoren Google skal anslå hvor bra et nettsted er, ser den først og fremst på hvor mange andre nettsteder som linker dit. Er det mange som linker, så må nødvendigvis også innholdet der være bra, er resonnementet.

Det handler imidlertid ikke bare om hvor mange som linker, men også hvem som linker. Noen nettsteder er ansett som mer pålitelige enn andre, og dette måles i "page rank", en skala som går fra 1 til 10. Jo høyere page rank, jo mer stoler Google på stedene du linker til.

Her kan du sjekke page rank på ditt nettsted

De fleste norske nettsteder ligger på en page rank på 5, deriblant Teknofil. Nettavisen har en page rank på 6, mens for eksempel VG ligger på 7.

De utvalgte
Det er kun noen ytterst få nettsteder som kan pryde seg med en page rank på 10. Og flere av disse har du kanskje ikke hørt om engang.

annonse

Dette er som regel nettsteder som er abnormt mye linket til, gjerne fra hele verden. For eksempel troner Adobe Flash og Adobe Acrobat på topplisten, ettersom nesten alle nettsteder i verden som bruker disse teknologiene har linket til Adobes hjemmesider.

Nettstedene med page rank 10 har en enorm innflytelse. Når de først linker til et nettsted vil det bli sett i et veldig positivt lys av Google. Det vil føre til at den heldige utvalgte både får langt høyere trafikk og bedre plassering hver gang noen søker på Google.

Har du en hjemmeside som sliter med trafikken, burde altså et par linker fra denne forsamlingen ta deg fra ensomhet til trafikkmagnet på kort tid.

Listen
Disse 13 sidene har høyeste page rank i verden:

For fem år siden var aktører som Apple, Macromedia og NY Times også oppe i page rank 10, men disse har forsvunnet ut ettersom den eksklusive listen bare har blitt kortere og kortere.

Slik så topplisten ut i 2005

(Kilde: Search Engine Genie)

Les også
Googles mest magiske app til iPhone
Les også
Porno-surfing avsløres lett
Les også
Google Maps 4.4 ute nå
annonse

Les også