Til hovedinnhold

iPhone taper på hjemmebane

Amerikanerne som kjøper smartmobiler foretrekker RIMs Blackberry, med Apples iPhone på andreplass. På tredjeplass følger Windows Mobile, og først på fjerdeplass kommer Googles Android. Det viser en oversikt fra ComScore.

Oversikten viser hvilke operativsystemer som har vært mest solgt i USA i perioden fra februar til mai.

Blacberry er fremdeles suverent på topp med 41,7 prosent, ned 0,4 prosentpoeng fra februar. Iphone er i samme periode gått ned fra 25,4 prosent til 24,4 prosent, mens Microsoft er gått mest tilbake, fra 15,1 prosent til 13,2 prosent.

Android opp

Det er Android som kaprer markedsandelene. Android er gått opp fra 9 prosent til 13 prosent. Nederst på listen finner vi Palm, som har mistet 0,6 prosentpoeng og nå bare finnes på 4,8 prosent av nye mobiltelefoner i USA.

Nå skal det legges til at salget av iPhone 4 ikke er kommet med i denne oversikten, noe som ganske sikkert vil gi Apple et løft på neste måling.

Samsung størst

ComScore har også offentliggjort markedsandelene for de ulike mobilprodusentene. Her er det tett i toppen. Motorola ledet for tre måneder siden, men er nå på tredjeplass. LG har også tapt noe, men ligger fremdels på andreplass. På topp ligger Samsung (22,4 prosent), som for tiden er det raskest voksende mobilmerket i USA. I mai var det imidlertid bare 1,2 prosentpoeng mellom Samsung på førsteplass, og Motorola på tredje.

Fra tredjeplass og ned til RIM som ligger på fjerdeplass, er det imidlertid et gap på hele 12,5 prosentpoeng.

Mer om
annonse