Nyhet

Google presenterer musikksøk

Vi fortalte nylig om rykter om en ny musikktjeneste som trolig ville lanseres innen kort tid. Nå har Google presentert en ny funksjon som en del av den vanlige søketjenesten, nemlig Google Music Search, som skal gjøre det enklere å finne frem musikk.

Den nye funksjonen skal ifølge en pressemelding fra Google være spesialisert på musikkrelaterte søk, det vil si navn på en artist, låt eller album, og skal inkludere lenker til musikksnutter levert av Googles partnere for musikksøk, Myspace (som nettopp kjøpte Ilike) eller Lala. Videre får søkeren lenker til nettsteder hvor det går an å kjøpe hele låten.

Den nye funksjonen vil også kunne hjelpe søkeren dersom vedkommende ikke husker navnet på låten eller artisten, men bare husker litt av refrenget. Ved å søke etter en tekstlinje eller strofe fra låten vil søkeren ofte finne låten som søkes etter.

Google samarbeider med Pandora, Imem og Rhapsody for å gi søkeren lenker til deres nettsider hvor søkeren kan finne musikk beslektet med søkene.

Google musikksøk skal visstnok ikke være lansert ennå, men skal gradvis legges ut i løpet av noen dager. Her er en videodemonstrasjon av funksjonen:

(Kilde: Google)

Les også
Wimp
Les også
Wimp lansert, men ikke gratis
Les også
HP lanserer musikktjeneste
Les også
Spotify banker Itunes
Les også
Microsoft på streaming-bølgen?
Les også
Wimp
Les også
Spotify ved ny milepæl
Les også
Spotify
annonse