Til hovedinnhold

Spotify banker Itunes

I forrige uke meldte vi at Spotify har fått friskt innskudd av kapital samtidig som de går nye veier for å generere inntekt. Mye av suksessen til Spotify er takket være gode avtaler med plateindustrien, noe som igjen er mye takket være at plateindustrien eier store andeler av aksjene i Spotify.

Plateselskapene fikk på et tidlig tidspunkt kjøpe seg inn i Spotify svært billig. 85 000 kroner ble betalt for 18% av aksjene, aksjer som nå er verdt langt mer enn dette. Dermed har plateselskapene interesser for at Spotify lykkes og går bra.

Salget av musikk har i Sverige økt betraktelig dette året, noe som blant annet skyldes oppstyret rundt, og dommen i, Pirate Bay-saken. Også den svenske fildelingsloven har hatt sitt å si. Mye av økningen er et resultat av salg av digital musikk.

Nå har Mark Dennis, Sony-sjef i Sverige, uttalt seg overfor TT news wire at Spotify står for en svært så viktig del av denne økningen. Allerede 5 måneder etter lansering var Spotify blitt deres største inntekt innen digital musikk og passerte dermed Itunes som inntektskilde. Videre skyldes mye av denne suksessen at mange som tidligere skaffet sin musikk via ulovlig fildeling velger Spotify som et lovlig alternativ.

Spotify går en spennende tid i møte med satsning på mobil, nye avtaler med distributører, friskt innskudd av kapital samt satsning på det amerikanske markedet. Sjansene for at Spotify overlever som en tjeneste på brukernes vilkår virker mer og mer sannsynlig for hver dag som går.

(Kilde: Swedish Wire)

annonse