Til hovedinnhold

Norges beste mobiler er kåret

Var du en av dem som stemte på din favorittmobil i årets Sølvtasten-kåring? Nå er de beste mobilene i fire kategorier kåret, og vinneren blant våre lesere som stemte er trukket. Av alle de som var med å stemme har Ingrid Sandved Nordli i Oslo blitt trukket ut som vinner og kan glede seg til å motta den telefonen som blir kåret til ”Årets beste mobil” under Gulltasten den 11. november i år.
Med to telefoner på topp har HTC gått av med seieren i halvparten av telefonkategoriene under Sølvtasten. Vinnerne er kåret på bakgrunn av stemmene dere lesere har avgitt og fagjuryers begrunnelser. Fagjuryene har bestått av eksperter fra bransjen og journalister fra ulike norske bransjemedier. Her finner du alle juryene og jurymedlemmene.
- Vi har hatt enorm respons på vår første Sølvtasten-kåring, med mange publikumsstemmer som sammen med fagjuryene har stemt frem vinnerne i de seks kategoriene. Nå gleder vi oss bare til Gulltasten-kåringen i november, sier ansvarlig for Gulltasten, Marius Røstad.
Sølvtasten er en nyskapning i 2010 som er en kåring av de beste mobiltelefonene og mobilforhandlerne i Norge fra begynnelsen av november i fjor til utgangen av mai i år. Dette er en videreutvikling av Gulltasten, som blir kjørt for femte gang i november i år. Målet er å få fremhevet de produktene og menneskene som har bidratt til et spennende mobilmarked i første halvår.
- Mange har bidratt til å gjøre de siste månedene ekstremt spennende. Flere spennende mobiltelefoner har blant annet ført til at dynamikken i mobilmarkedet har endret seg. Ingen ting tyder på at det er slutt med dette. Høstmånedene pleier det å skje mye, sier Røstad.
Gulltasten 2010 vil gå av stabelen for femte år på rad den 11. november på Oslo Plaza. Vinnerne av Sølvtasten er automatisk nominert til Gulltasten i sine respektive kategorier.
Her er vinnerne, de nominerte og juryens begrunnelser:

Beste businessmobil - HTC HD2


HTC HD2 har markedets største skjerm og operativsystemet Windows Mobile 6.5 som gjør at den enkelt kan settes opp til å fungere med ulike bedriftsløsninger og tilpasses de strengeste sikkerhetskrav. Med HTC Sense kan du raskt holde deg orientert om venner og kollegers aktivitet, enten det dreier seg om e-post, sosiale nettverk, over telefonen, eller via serverbaserte delte prosjekter. En imponerende businessmobil.
De andre nominerte var: Nokia E72, Sony Ericsson Xperia X10, Samsung Omnia Pro.
Her kan du lese vår test av HTC HD2.


Beste kameramobil - Sony Ericsson Vivaz


Sony Ericsson Vivaz har et meget godt mobilkamera, med en oppløsning på 8 megapiksler. Den kan filme med HD-oppløsning, og har en rekke funksjoner for behandling og deling av så vel bilder som video. God design og egne taster både for video og foto, sammen med en rekke smarte programmer gjør dette til en ideell mobiltelefon for det den er ment til – å knipse, filme og dele med andre.
De andre nominerte var: LG Viewty-GT400, Nokia N97 Mini, Nokia N900.
Her kan du lese vår test av Sony Ericsson Vivaz.

Beste designmobil - LG GD880 Mini


LG har satset hardt på design, og det vises i LG GD800 Mini. Med sitt firkantede design i sort plast, glass og metall ser modellen svært så eksklusiv ut, og fraværet av knapper og andre forstyrrende elementer i front understreker den minimalistiske designen. Når GD800 Mini i tillegg har alle funksjonene en smartelefon skal ha, som GPS, trådløst nett, turbo-3G og stor skjerm, er det ikke vanskelig å kåre modellen som designvinner.
De andre nominerte var: Sony Ericsson Vivaz, Sony Ericsson Xperia X10 Mini, HTC Legend.
Her kan du lese vår test av LG GD880 Mini.

Beste multimediemobil - HTC Desire


HTC Desire er en underholdningsmaskin av de sjeldne. Den store og gode AMOLED-skjermen er som skapt for film og foto-opplevelser, og med operativsystemet Android er time på time med underholdning bare noen fingerstrøk unna. Med TV-utgang, HD-opptak og en lynrask prosessor, er HTC Desire klar for å gi deg noen av de beste brukeropplevelsene en underholdningsmobil kan gi.
De andre nominerte var: HTC HD2, Sony Ericsson Xperia X10, Nokia N900.
Her kan du lese vår test av HTC Desire.
I tillegg har også de beste forhandlerne blitt kåret:

Beste bedriftsforhandler - Telering Itale

Med selgere som har blitt rådgivere for kundene sine og en stor vilje til å lage nye produkter og å finne løsninger har Telering Itale utmerket seg meget positivt første halvdel av 2010. De var en naturlig vinner av Sølvtasten for beste bedriftsforhandler.


Beste privatforhandler - Telekiosken Stavanger Storsenter

En privatforhandler med glimt i øyet. Med dyktige medarbeidere, som har en sterk interesse for faget og en vilje til å gjøre litt ekstra for kundene, har Telekiosken Stavanger Storsenter gjort en kjempejobb i år.
Vi gjør oppmerksom på at det er A-Pressen Digitale Medier, som også eier Mobilen.no, som står bak arrangementet.

Mer om
annonse