Plasma ennå populært

Mange har spådd en snarlig død for plasmaskjermene nå som markedet domineres fullstendig av LCD-TV-er, særlig etter at LED-teknologien har bidratt sterkt til å utjevne forskjellene mellom plasma og LCD.

Overraskende nok viser det seg at plasma fremdeles gjør det meget bra. Ifølge nettstedet Displaysearch ble det satt kvartalsrekord i fjor, med 5,2 millioner produserte enheter i løpet av fjerde kvartal. Totalt ble 19,1 millioner plasmaskjermer sendt ut fra fabrikkene i løpet av 2010, noe som er en økning på 4,3 millioner i forhold til året før.

En av årsakene til oppgangen skal være den aggressive satsingen på LED, som har ført til at LCD-skjermer i snitt har hatt en svak prisnedgang. Dermed har plasma ofte blitt det rimeligste alternativet for forbrukerne, spesielt når det gjelder større skjermer.

I tillegg ser 3D-teknologien ut til å ha hjulpet på salget av plasma-TV-er. Tilbakemeldinger fra både forbrukere og kritikere konkluderer nemlig med at plasma generelt er bedre enn LCD på å vise innhold i 3D, og med den store satsingen på 3D blant plasmaprodusentene kan dette styrke posisjon for plasma i fremtiden.

Den største produsenten av plasmaskjermer er Panasonic med en markedsandel på litt over 40,7 prosent, etterfulgt av Samsung og LG med henholdsvis 33,7 og 23,3 prosent i 2010. I tillegg har den kinesiske nykommeren COC startet masseproduksjon av plasmaskjermer og hadde en markedsandel på 2,2 prosent i fjor.

(via MaximumPC)

Les også
LCD-markedet vokser kraftig
Les også
TV med innebygd Blu-ray-spiller
Les også
TV-en skal være stooor
Les også
3D-monster fra LG
Les også
Utvikler hologram-TV
Les også
LG vil starte masseproduksjon av OLED
annonse