Til hovedinnhold

Stiller Google til veggs

En gruppe anonyme utviklere har gått sammen om å kreve nye takter i Googles applikasjonsbutikk Android Market. Gruppen kaller seg Android Developers Union, og det de krever er bedre vilkår for Android-utviklerne.

Øverst på ønskelisten står en reforhandling av Googles andel på 32 prosent av applikasjonskjøpene i Android Market. Det neste punktet på listen er at det må bli mulig å sortere applikasjoner på en bedre måte.

Geografisk sortering av apps

Slik det er i dag kan man kun sortere applikasjoner på to måter i Android Market - de nyeste eller de mest populære. I listen over de nyeste applikasjonene blir ting liggende kun en kort stund, mens de eldste applikasjonene drar nytte av listen over mest populære apps.

Utviklerne krever at det skal være mulig å sortere applikasjoner basert på hvor populære de har vært over en gitt tidsperiode, eller hvor populære de er i et gitt geografisk område.

Sju krav

Det er til sammen sju krav Android Developers Union har lagt ut på nettsidene sine. Sammen med kravene kommer sjekkbokser som skal indikere hva Google har gått med på - så langt er det et rødt kryss i alle disse.

Dersom ikke kravene blir møtt ønsker utviklerne å flytte applikasjonene sine ut av Android Market, og inn i andre markedsløsninger. De ønsker også å slutte å utvikle applikasjoner for Android, og å flytte over til andre og åpnere plattformer. Hvilke plattformer dette eventuelt er sier de ingenting om på nettsidene sine.

Mer kan du lese på nettsiden til Android Developers Union.

Les også:

annonse