App vil helbrede homofile

Applikasjonen Exodus er ute i Apples App Store, og skal gi brukerne frihet fra homofili. Exodus er en amerikansk religiøs gruppe som ikke er enige i homoseksualitet.

Nå har den amerikanske gruppen fått grupper for homofile rettigheter til å se rødt og har gjort at Apple har blitt stilt til veggs, ifølge foxnews.com.

En underskriftskampanje der det menes at Apple bør fjerne dette programmet fra sin applikasjonsbutikk har så langt fått nærmere 150 000 signaturer.

Oppdatert: Ifølge cultofmac.com har Apple nå trukket applikasjonen fra App Store, trolig på grunn av underskriftskampanjen.

Sammenligner med rasisme

Saken er den samme i Norge som i USA. NRK har snakket med Lederen for landsforeningen for lesbiske og homofile (LHH), Bård Nylund, som mener applikasjonen er forkastelig.

– Jeg mener det er like ille som å markedsføre apper med rasistisk innhold, og det tviler jeg på ville fått stå. Apple som innovativt, framtidsrettet selskap kan ikke være bekjent av dette, sier Nylund til NRK.

– Oversensitivt

Som motpart mener Dag Inge Fjeld, kommunikasjonsrådgiver, analytiker og lektor ved Markedshøyskolen, at Apple bør få gjøre som de vil. Han mener de må få bestemme kriteriene i sin egen applikasjonsbutikk.

Les også kommentaren: Media bør passe seg for Apple »

Han poengterer også overfor NRK at Tim Cook, som tar over Apple-rattet når Steve Jobs er borte, er åpent homofil. Fjeld roser Apple for å inkludere homofile.

– Jeg synes LLHs reaksjon er oversensitiv. Det går ikke an å stenge ute en debatt innen psykologien, da får vi sensurering, sier Fjeld til NRK.no.

(Kilder: foxnews.com, nrk.no)

Les også
App vil hindre viltulykker
Les også
Bedre Facebook på billigmobiler
Les også
– Amazon lager applikasjonsbutikk
Les også
Tiny Wings - Enkelt og genialt iPhone-spill
Les også
Stiller Google til veggs
Les også
Nå åpner App World i Norge
annonse