Til hovedinnhold

7 av 10 apps inneholder tjuvgods

Hele sju av ti Android- og iOS-applikasjoner basert på åpen kildekode bryter med grunnleggende lisensregler. Det kommer frem av en analyse som OpenLogic har gjort.

Selskapet har analysert 635 apps for Android iPhone og iPad, og hevder 66 av disse inneholder kildekode som kommer inn under Apache, GPL eller LGPL-lisens. Av disse igjen følger 71 prosent ikke opp betingelsene som stilles ved bruk av åpen kildekode, skriver PCWorld.

Reglene det syndes mest mot er deling av egen kode og informasjon om opphavet til koden. Flere av appene inneholder også opplysninger om at utvikleren har eiendomsretten til koden, til tross for at det er benyttet åpen kildekode.

Tunge aktører
OpenLogic opplyser ikke hvilke applikasjoner de har funnet regelbrudd i, men sier det dreier seg om bankapplikasjoner, sport- og spillapplikasjoner, applikasjoner fra noen av verdens mest anerkjente mediehus, og populære applikasjoner fra mindre produsenter.

Bruken av åpen kildekode på gale premisser kan føre til rettssaker om opphavsrett, et fenomen som er relativt utbredt i IT-bransjen.

annonse