Til hovedinnhold

Etterlengtet objektivpakke fra Sony

Lanserer fire nye objektiver for speilløst fullformat.

Sony

Sony har imponert oss med sine gode speilløse systemkameraer med fullformatsbrikke det siste halvannet året, men det har ikke vært en overflod av objektiver som har passet til Sonys ulike A7-varianter. Nå blir det bedre; Sony har lansert fire nye fullformatobjektiver:

  • Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS (Tilgjengelig fra juli, annonsert pris 1100 USD)
  • Sony FE 24-240 mm f/3.5-5.6 OSS (Tilgjengelig fra mars, annonsert pris 1000 USD)
  • Sony Distagon T* FE 35mm f/1.4 ZA (Tilgjengelig fra april, annonsert pris 1600 USD)
  • Sony FE 28mm f2/ (Tilgjengelig fra mai, annonsert pris 450 USD)

90mm-objektivet burde egne seg godt til både makrobilder og portretter. Objektivet fokuserer uten å endre lengde, noe som for mange er et «must» for makrofotografering. Sony lover at fokusen skal være «ekstremt presis» og stille med deres «Direct Drive SSM».

FE24240_A (1). Foto: Sony

24-240-en har ikke den største blenderåpningen, men med bildestabiliseringen kan en slik storzoom være en veldig fin «allrounder» når man trenger et stort utvalg av brennvidder uten å pakke for mye utstyr.

One Zeiss fits all? Foto: Sony

Sony Distagon T* FE 35mm er et resultat av det tette samarbeidet den Japanske kameraprodusenten med den svært anerkjente, tyske optikkprodusenten Carl Zeiss. Her lover Sony «slående skarphet fra hjørne til hjørne», og selv om vi ikke tar alt fra et presseslipp som god fisk, pleier det som kommer fra Zeiss å holde svært høy kvalitet. Det kanskje mest interessante med dette objektivet er at blenderringen kan være både trinnbasert, og trinnløs. Det siste er særlig nyttig for video, da vi her får muligheten til å blende ned sømløst når vi er i opptak.

Den blir ikke akkurat mindre med Fisheye-konverteringslinsen. Foto: Sony

Sonys 28mm har en klassisk brennvidde for vidvinkeloptikk som vil dekke manges behov. Ut fra bildet ser det ikke ut til at de har spart på glasset, så den lille brennvidden til tross tar den fortsatt litt plass i fotobaggen. Selv 28mm er en grei brennvidde å jobbe med, er det en del som gjerne søker ende litt lengre ned på brennviddeskalaen. I så fall kommer Sony også med to konverteringslinser, én «ultra-wide converter» og én fisheyeconverter som skal gi 28mm-objetkivet en brennvidde tilsvarende 21mm vidvinkel, eller 16mm fisheye og 180 grader dekningsvinkel.

Hvis fullformat ikke er hovedprioriteten, kan det være verdt å sjekke ut Panasonics lille Micro Four Thirds kamera, Lumix LX100»

(Kilde: Sony)

annonse