Til hovedinnhold

– Smartmobilen har betydd mest

Viktigste mobilnyhet de siste 20 år, mener spurte i fersk undersøkelse.

Shutterstock / 89533552

Lanseringen av iPhone og andre smartmobiler er den mobilnyheten som har betydd mest for norske mobilkunder de siste 20 årene, ifølge en undersøkelse gjennomført av NetCom.

I undersøkelsen svarer 53 prosent av de spurte at smartmobilen har betydd mest, og mer enn både SMS, lave ringepriser og høyere surfehastigheter.

22 prosent mente SMS var den viktigste mobilnyheten, mens lavere ringe- og surfepriser ble trukket frem som viktigst av 9 prosent. Også høyere surfehastigheter ble valgt som den viktigste mobilnyheten av 9 prosent av de spurte.

– Smarttelefonen har utvilsomt endret vår mobile livsstil radikalt, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom i en pressemelding. Han mener det er NetComs lansering av iPhone i Norge i 2008 som sparket det hele igang.

Facebook er favoritt-appen

Ifølge tall fra Google har smartmobilbrukere i gjennomsnitt installert 28 apper på telefonen, hvorav ti apper brukes jevnlig.

På spørsmål om hvilke fem apper de brukte mest, svarer deltakerne i NetComs trendpanel at Facebook er den desidert mest brukte appen. Deretter følger Instagram, Spotify, Snapchat og Twitter.

Les også: Verdensmarkedet domineres av smartmobiler

(Kilde: Pressemelding)

Mer om
annonse