Til hovedinnhold

Mobilen brukes mest hjemme

Nordisk undersøkelse med overraskende resultater.

Smarttelefonene våre har gitt oss tilgang både på jobb og moro, uansett hvor vi er hen. Likevel er det i hjemmet mobilen blir brukt mest, om vi skal tro på en nordisk undersøkelse.

Undersøkelsen ble laget av Cint, på oppdrag fra Eniro, og omfatter Norge, Sverige og Danmark.

Apper i sofakroken

Et flertall av mobilbrukere, hele 65 prosent, bruker mobilen til apper eller nettsurfing hjemme. Resultatet ble helt likt for nordmenn og dansker – mens hele 74 prosent av svenskene svarer bekreftende på at mobilen plukkes frem i sofaen.

Av de spurte var det 42 prosent som bekreftet at de bruker mobilen alltid, eller ofte, mens de reiser kollektivt. Denne praksisen er tilsynelatende svært mye mer utbredt i våre naboland. Undersøkelsens tall for sverige og danmark er henholdsvis 58 og 57 prosent.

Les også: Sjefen vil ha deg på jobb i ferien

Mobil i køen

I en kø er det rundt 29 prosent av de norske deltakerne som trekker frem mobilen. 30 prosent av danskene gjør det samme.

Svenskene er tilsynelatende noe mer utålmodige, og hele 46 prosent svarer at de bruker telefonen ofte eller hver gang de står i kø.

Undersøkelsen tar for seg mer enn bare hvor telefonen brukes. Den tar også for seg hva vi bruker den til.

Unngår virksomheter som ikke er på nett

For eksempel bekrefter 46 prosent av de norske respondentene at de har latt være å kjøpe varer fordi en gitt virksomhet var vanskelig å finne via en søkemotor. Hele 71 prosent svarer at de blir i tvil om hele kjøpet når de har vansker med å finne frem til virksomheten via en søkemotor.

Selv om 12 prosent av nordmenn ofte eller alltid plukker frem mobiltelefonen når de er i en fysisk butikk, er det muligens en trøst for butikkene at kun 1 prosent av de norske deltakerne omtaler prissøketjenester som et av sine tre viktigste formål på mobiltelefonen.

Øverst på tronen over de viktigste tjenestene ligger, selvsagt, sosiale medier. Andreplassen tilhører søketjenester som Google eller Bing. Tredjeplassen er karttjenester og guiding.

Hele undersøkelsen kan du lese her.

Les også: Instagram vil bli størst i verden

(Kilde: mynewsdesk.com / Eniro)

Mer om
annonse