Til hovedinnhold

Smart robot serverer øl

Stadig utvikling og forbedring i robotenes verden.

Hondas robotprosjekt Asimo har vært vist frem siden år 2000, og har hatt en stødig utvikling mot bedre og bedre motorikk og sensorikk.

Nå er roboten smartere enn noensinne, og det feirer Honda selvfølgelig ved å gjøre Asimo i stand til å servere alkohol.

Slankekur

Asimo er blitt lettere og raskere, og har fått god nok finmotorikk og koordinasjon i hender og armer til å kunne helle alkohol i et glass uten å verken miste eller knuse det.

Denne finmotorikken blir hjulpet av fingre som beveger seg uavhengig av hverandre, og på grunn av robotens visuelle og taktile (berøringsmessige) sanser.

Roboten har gått ned 6 kg i vekt og kan bevege seg i en hastighet på opptil 8,9 km/t, i motsetning til forrige toppfart på 6 km/t.

Forutsier bevegelser

I tillegg kan Asimo nå reagere i forhold til andre menneskers bevegelser og sine omgivelser. Den kan gjenkjenne og skille mellom ansikter og stemmer, samt forutsi retningen et menneske vil gå, og deretter forsøke å unngå kollisjon ved å velge en alternativ rute å gå.

Dette innebærer at roboten kan motta bestillinger, gjenkjenne stamgjester og servere favorittølen hvis den skulle få seg jobb i en pub. Honda hevder at dette er mulig fordi de har tidoblet intelligensen til den lille roboten.

Asimo kan også få seg jobb som en døvetolk, ettersom den har muligheter for delikate bevegelser med hendene. Vi venter spent på hva neste utgave av roboten vil være i stand til å gjøre.

Se den artige videoen av Asimo på YouTube:

(Kilde: The Wall Street Journal)

Les også
Her kan du spille mens du tisser
Les også
Dette geværet er også en fiskestang
Les også
Denne roboten kontrollerer mennesket
Les også
Robot-førerhunden skal hjelpe blinde
Les også
Dette er virkelighetens Avatar
Les også
Robot fullførte triatlon
Les også
Hils på den vandrende militær-roboten Petman
annonse