Til hovedinnhold

Her kan du spille mens du tisser

I denne baren slipper du å stirre rett i veggen.

Det er vanskelig å vite hvor man skal feste blikket når man bruker offentlige urinaler. De fleste menn velger å stirre tomt inn i veggen foran seg. Men nå har britiske Captive Media laget et produkt som fyller tomrommet – den urinal-monterte spillkonsollen.

Leketøyet er oppe og går i The Exhibit bar i Balham, Sør-London. Moroa foregår på en 12-tommers LCD-skjerm montert i ansiktshøyde over pissoaret.

Sikt på dette merket, og moroa starter.

Bruk medbrakt joystick

Du trenger ikke noe ekstrautstyr, for her skal du nemlig spille med din medbrakte joystick.

Nede i skåla ligger tre runde merker du skal sikte på, "Start", "Left" og "Right. Konsollen ser hvor urinen treffer gjennom en infrarød sensor. Spillet starter når du tisser på startknappen i bunnen av urinalet.

Pingvinene lever farlig når blæra er full.

Velg mellom to spill

Foreløpig finnes det to utfordringer å velge mellom.
I det ene spillet skal du kjøre på ski i nedoverbakke, mens du prøver å meie ned så mange pingviner som mulig. For å svinge må du styre strålen til venstre eller høyre.

Det andre spillet er en fleip eller fakta-quiz, hvor du svarer på samme måte.

Når tanken er tom kan du poste poengsummen din på Twitter og på high score-listen på doveggen. Gjør du det dårlig, er det bare å storme inn i baren for å fylle blæra før neste runde.

Så langt har tilbakemeldingene fra brukerne vært positive. I tillegg ble toalettgulvene renere, fordi mennene sluttet å skvette utenfor skåla, når de konsentrerte seg om å treffe målene i spillet.

Japansk konkurrent

Et lignende produkt er allerede lansert av Sega i Japan. Britene mener likevel at de tilbyr et bedre tissespill, siden deres konsoll har flere sensorer og kan monteres på de fleste vanlige urinaler.

Les mer om Sega Toylet på Gamer.no

Handelsavisen Adweek har regnet ut at menn bruker i gjennomsnitt 55 sekunder på å tømme tanken. Det vil si ni måneder i løpet av et liv, som kan brukes til spilling.

Captive Media håper at dospillingen blir populær, siden skjermene også skal skape inntekter gjennom annonser. De har allerede sikret seg en avtale med Drinkaware, en veldedig organisasjon som fremmer ansvarlig drikking. Men det spørs om flertallet av potensielle annonsører ønsker å bli assosiert med urinering.

Selskapet ønsker også å plassere spillkonsoller ved håndtørkerne.
En versjon for kvinnetoalettet er under utvikling. Hvordan den skal fungere, sier britene foreløpig ingenting om.

Se BBCs Marc Cieslak prøve do-spillene i denne videoen

Kilde: BBC

annonse