Til hovedinnhold
NyhetHils på den vandrende militær-roboten

Hils på den vandrende militær-roboten Petman

Er dette fremtidens kriger?

Det amerikanske selskapet Boston Dynamics har lagd en livaktig robot på to bein. Den skal bli brukt til å teste ut bekledning som skal beskytte soldater best mulig mot kjemiske våpen.

Den menneskeaktige, klestestende roboten heter Petman (Protection Ensemble Test Mannequin) og er i stand til å balansere seg selv, gå, løpe, krabbe og til og med ta armhevninger.

Menneskelig fysiologi

Petman kan simulere menneskelig fysiologi ved å kontrollere temperatur, fuktighet og svetting mens den har på seg klær. Ettersom testforholdene er mest mulig realistiske, får forskerne dermed tilgang til mest mulig korrekt data.

Roboten kan gå rundt takket være et hydraulisk system som beveger armer og bein, samt en navlestrengaktig samling med ledninger. Den veier 80 kg og har en høyde på 1,75 meter, og klarer altså å gjenskape menneskelig pusting, svetting og endringer i hudtemperaturer som følge av fysisk aktivitet.

Hode underveis

I sin nåværende form mangler Petman hode og nakke, men dette skal visstnok være under utvikling. Samtidig skal det være mulig med en trådløs utgave av roboten som kan utføre oppgaver i farlige og helseskadelige omgivelser.

Boston Dynamics planlegger å levere Petman til det amerikanske militæret neste år.

Se den stilige videoen med Petman på YouTube:

(Kilde: Boston Dynamics)

annonse