NyhetDenne dreper dataene dine

Denne myrder dataene dine

Data Killer sletter informasjon fra harddisken på et blunk.

En gavepakke til kriminelle eller et hendig verktøy? Data Killer fra Platform of Japan er en klumpete maskin som gjør det navnet antyder – den tar livet av dataene dine på en rask og effektiv måte.

I tilfelle du plutselig blir nødt til å slette informasjon fra harddisken eller annen magnetisk media litt faderlig fort, er det bare å dytte det inn i maskinen som deretter fjerner dataene på et øyeblikk.

14 harddisker samtidig

Data på en harddisk blir lagret ved hjelp av magnetiske linjer. Data Killer utnytter dette ved å bruke et sterkt magnetfelt som endrer alle de magnetiske linjene og dermed sletter informasjonen umiddelbart.

De ulike modellene kan håndtere alt fra en enkel 3,5-tommers harddisk til hele 14 stykker samtidig. De større utgavene kan også raskt slette data på en bærbar PC.

Maskinen begrenser seg ikke bare til harddisker, og kan således fjerne data fra for eksempel magnetbånd som miniDV. Båndene kan i tillegg gjenbrukes etter sletting.

Internasjonal lansering

Selskapet bak Data Killer, Platform of Japan, hevder de har jobbet med sletting av magnetisk data i over ti år og at de ønsker å fortsette utviklingen.

Data Killer blir for tiden vist frem på Information Security Expo i Japan. Platform of Japan planlegger å lansere sin slettemaskin internasjonalt, så det kan hende vi får se et liknende produkt her til lands.

Se også en video om Data Killer nedenfor:

(Kilde: DigInfo TV)

Les også
Corsair Accelerator 60 GB: Vi tester Corsairs SSD-hybrid
Les også
– SSD konkurrerer ikke mot harddisken
Les også
Western Digital satser videre på VelociRaptor
Les også
Hva skjer når du sletter filer?
annonse