Nyhet

Svær brillefri 3D-TV

3D-kappløpet handler for det meste om kampen mellom de to brillebaserte alternativene, og ting går litt tregere i den brillefrie leiren, hvor blant annet Toshiba har opplevd sviktende salg.

Likevel dukker det stadig opp en og annen prototype fra produsentene, slik som for eksempel Sonys brillefrie 3D-OLED. Fra Samsung har det vært ganske stille, men under FPD-messen i Kina stilte de ut en brillefri modell på hele 55 tommer.

Modellen er et LCD-apparat og benytter altså den såkalte autostereoskopiske teknologien. Et av problemene med denne typer TV-er er den begrensede innsynsvinkelen, men Samsungs nye prototype har ni ulike innsynsvinkler og en optimal seer-avstand på 2,5 til 6 meter.

TV-en har videre full HD-oppløsning på 1920x1080, et kontrastforhold på 4000:1 og er baklyst med vanlig CCFL-katodelys. Samsung understreker at modellen kun er en prototype og at de antakelig vil bytte ut lyset med LED-baklys.

Skjermen har en også en funksjon som gjør det mulig å enkelt bytte mellom 3D- og 2D-visning.

Ifølge Samsung er tidspunktet for markedslanseringen ennå ikke fastsatt, men det vil ta rundt tre år å få på plass en kommersiell produksjon av modellen.

(Kilde: Tech-On, via Engadget)

Les også
Panasonic TX-P50VT30
Les også
Verdens største 3D-LCD-TV
Les også
Gjør enhver HDTV om til 3DTV
Les også
Stor, større, størst!
Les også
Ett skritt nærmere ekte 3D
Les også
Skal sende 3D-film rett til TV-en din
Les også
To ulike bilder samtidig på TV-en
Les også
Vil standardisere 3D-briller
Les også
3D-formatkrig på trappene
Les også
Syltynne 3D-skjermer fra Samsung
annonse