Test

Panasonic TX-P50VT30

Nye 3D-briller

Vi ble meget imponert over fjorårets toppmodell fra Panasonic, TX-P50VT20. Årets nye flaggskip, TX-P50VT30 tar bildekvaliteten, og da spesielt innhold i 3D, til helt nye høyder.

Fjorårsproblemer er løst

For til forskjell fra fjorårets modell, har årets utgave fått bukt med crosstalkproblemer når den viser 3D, fenomenet som gjør at bildene oppfattes dobbelt. Det er fortsatt litt å spore i de aller mest intense sekvensene vi testet med, men i forhold til hva fjorårets modell TX-VT20 presterte, blir det en liten bagatell.

Sortnivået er også fått en overhaling, og detaljene i mørke partier er meget gode, selv om VT30 fortsatt må se seg marginalt slått av Philips' LCD, 46PFL9705, på dette punktet. Men når det kommer til bevegelse i bildet får Philips-en en verdig motstander i Panasonic TX-P50VT30, for her går også alle bildene sømløst, både på lavere oppløste SD-sendinger og innhold i HD-kvalitet. Når det kommer til farger kommer VT30 ut på topp. De er nær perfekte, som fremstår naturlige og godt mettet.

Det beste vi har sett

På lavoppløste SD-sendinger er VT30 den beste skjermen vi har testet. Den oppskalerer materialet meget bra, og du får nærmest en HD-opplevelse av tradisjonelle TV-sendinger. Også HD-sendingene gjengis sylskarpt.

Lyden i VT30 er ikke på langt nær like god som bildekvaliteten. Bassen og mellomtonen mangler muskler, og resultatet er et spedt lydbilde. Skal du nyte film, er det en klar anbefaling å koble til et eksternt lydanlegg.

Ansiktsløftning

Utseendemessig har også VT30 fått en overhaling, og har en ren overflate i glass, som dekker både skjermen og de sorte rammene. Glasset omsluttes igjen av en kledelig grå metallkant ytterst rundt TV-en.

Firkantet fot følger med til VT30.

Last ned apper

VT30 har mange interaktive muligheter. Blant annet har årets toppmodell fått et eget applikasjonsmarked, slik at du kan laste ned egen apps. Minuset er at utvalget av apps er beskjedent, og det bør kommer flere apps å velge i for at tjenesten skal bli interessant etter vår mening.

Panasonics nye toppmodell har rikelig med tilkoblinger, du har blant annet har fire HDMI-innganger, tre USB-innganger, samt overganger til analoge kabler som komponent, Scart og RGB. Skjermen kan kobles til internett via kabel, og er samtidig klargjort for trådløst bruk. Du må sette i en dongel på baksiden, som følger med i esken.

Foreløpig finnes det få apps som kan lastes ned.

Alt i alt er Panasonics nye TX-P50VT30 den beste flatskjermen vi har testet, og sniker seg derfor forbi Philips 9705, som til nå har vært vår favoritt. Til prisen får du et fyrverkeri av en skjerm med knallbra bildekvalitet - både i 2D og 3D. VT30 får derfor et soleklart Anbefalt Produkt-stempel fra oss.

Finn beste pris på Panasonic TX-P50VT30 her

+ Rå bildekvalitet
+ Rent og stilig design
+ Bedre fjernkontroll
+ Mye TV for pengene
+ Følger med 2 stykk 3D-briller
+ Takler opplyse omgivelser
+ Wi-Fi-dongel følger med


- Ikke nettleser
- Lite apps tilgjengelig i applikasjonsmarkedet
- Svak lydkvalitet

Vil du vite mer?
Les hele testen av Panasonic TX-P50VT30 på Audiovisuelt.no.

Alternativer

Ønsker du deg heller en LCD-skjerm med omtrent like god bildekvalitet som VT30, anbefaler vi deg å se nærmere på Philips sin toppmodell, 46PFL9705. Dette er den beste LCD-skjermen på markedet.

Ønsker du heller å få for den beste designen, og fortsatt ha god bildekvalitet, er Samsungs nye designbombe, UE55D8005, en TV du bør lese mer om.

Har du et strammere budsjett, men ønsker stor TV for pengene, er Panasonics TX-P50G30 et godt alternativ.

Les også
Her er TV-ene du skal kjøpe til jul
Les også
Philips 46PFL9706: En nesten helt perfekt TV
Les også
Samsung UE46D6505: Denne Samsung-TV-en slår knockout på rivalene
Les også
Sony KDL-46EX720: God bildekvalitet til en fornuftig pris
Les også
Disse TV-ene er best
Les også
Sommerens mest populære TV-er
Les også
Philips 46PFL6606H: God bildekvalitet på Philips' nye 6000-serie
Les også
LG 42LW550W: Nå kan hele venneflokken se 3D
Les også
LG 42PW450
Les også
Snart leser TV-en følelsene dine
Les også
Samsung UE55D8005
Les også
Panasonic TX-P50GT30
Les også
TV-skolen: PVR-dekodere
Les også
Lei av å se filmer i 3D?
Les også
Liten 3D-smart-TV fra Samsung
Les også
Flere får se YouTube på TV
Les også
Panasonic TX-P50G30: Panasonic TX-P50G30
Les også
Veggfester og TV-bord
Les også
TV-Skolen: Mediespillere
Les også
Stor, større, størst!
Les også
Svær brillefri 3D-TV
Les også
15 millioner vil ha 3DTV i 2012
Les også
De beste TV-kjøpene
annonse