Til hovedinnhold

Nå får Raspberry Pi en egen berøringsskjerm

Og en helt ny Pi-modell er også underveis.

TechCrunch

Knøttemaskinen Raspberry Pi er blitt et ettertraktet stykke maskinvare som kreative selvbyggere for lengst har trykket til sitt bryst. Mye tilleggsutstyr har det også blitt på den lille tassen, blant annet egne kabinetter, dedikert lydkort og tilleggsdeler som lar deg bygge en komplett Raspberry Pi-PC.

Nettstedet TechCrunch melder om en ny tilleggsdings som nok har vært et savn for mange, nemlig en egen skjerm. Produktet ble vist frem av Raspberry Pi-grunnleggeren selv, Eben Upton, under et sceneintervju med TechCrunch nylig.

7-tommers berøringsskjerm

Alle de tekniske detaljene er ennå ikke offentliggjort, men skjermen får en størrelse på 7 tommer og blir altså en berøringsskjerm, som betyr at du kan bruke den til å for eksempel lage ditt eget Raspberry Pi-nettbrett.

Med minidatamaskinen festet på baksiden blir det hele imidlertid en litt klumpete affære, så antakelig er det bedre å finne en annen type bruksområde for skjermen av litt mer stasjonær art. Eben selv pekte på laptop-konseptet Pi Top, som vi omtalte forrige måned, som et eksempel på hva man kan bruke skjermen til.

I tillegg til dette kunne Upton også kunngjøre at en ny Raspberry Pi-modell er underveis, kalt Model A+. Som navnet antyder blir dette en noe oppgradert versjon av den rimelige førsteutgaven Model A.

Vil rette på Model A-floppen

Årsaken til at selskapet planlegger en ny Model A-variant er at Upton betrakter den eksisterende Model A-modellen som en flopp, på bakgrunn av at den visstnok kun har solgt i 100 000 eksemplarer. Den utgjør altså en svært liten del av det totale Raspberry Pi-salget, som nå ligger på rett rundt 4 millioner enheter.

Det ble dessverre ikke røpet noen tekniske detaljer om Model A+, men ifølge Upton skal den offisielle kunngjøringen om kortet komme ganske snart. For oppdateringer kan det sikkert være lurt å holde et øye med Raspberry Pi-stiftelsens offisielle blogg. Hele intervjuet med Upton kan du se under.

Har du lyst til å begynne å bruke Raspberry Pi? Slik kommer du i gang (Ekstra) »


Making Raspberry Pi with Eben Upton

Mer om
annonse