Til hovedinnhold

Vil la deg 3D-skrive din egen Raspberry Pi-laptop

Nytt konsept underveis for selvbygger-entusiastene.

pi-top.com

Knøttemaskinen Raspberry Pi og 3D-skrivere spiller hovedrollene i utallige hobbyprosjekter hver for seg, og det er selvsagt heller ingenting i veien for å benytte begge deler i ett og samme prosjekt.

Dette så vi et eksempel på i sommer med en hjemmesnekret Gameboy, men nå finnes det et adskillig mer ambisiøst konsept for fingernemme selvbyggere med en god del tid til overs.

3D-skrevet Raspberry-laptop

Som nettstedet 3DPrint melder vil du snart kunne bruke en 3D-skriver til å bygge din egen Raspberry Pi-baserte, bærbare PC. Konseptet har fått det kledelige navnet «Pi-Top».

'.Foto: pi-top.com

Idéen med Pi-Top er ganske enkelt å tilby selvbygger-entusiaster en komplett pakke med alt som er nødvendig for å lage din egen laptop, det vil si både 3D-skrivertegningene og detaljete tekniske instruksjoner om hvordan du går frem å lage maskinen.

I sin nåværende form byr Pi-Top på en 13,3-tommers TFT-skjerm som er LED-baklyst og har en oppløsning på 1366 x 768 piksler. Ellers har den Wi-Fi, opptil 8 timers batteritid, tastatur og Raspberry Pi-operativsystemet Raspbian. Ellers foreligger ikke alle de tekniske detaljene ennå.

Skal legges ut på Kickstarter

Dekselet skrives ut i tre ulike deler i PLA-plast, med en tykkelse på 0,2 millimeter per lag. Utviklerne brukte 160 timer på å skrive ut prototypen av maskinen, så det er altså ikke gjort i en håndvending.

Konseptet skal også fungere som en læringsplattform ved at utviklerne skal tilby gratiskurs som skal lære deg blant annet hvordan du kan designe egne kretskort, og deretter bruke kunnskapen til å modifisere og videreutvikle Pi-Top-en.

For å fullføre planene sine og gjøre konseptet tilgjengelig har utviklerne planer om å benytte finansieringsnettstedet Kickstarter for å samle inn nok midler. I mellomtiden finner du mer informasjon på oppfinnernes hjemmeside.

Nå har den første 3D-skrevne bilen ankommet: Den ble skrevet ut på 44 timer og er full ut kjørbar »

(Via TechCrunch)

annonse