Tek.no

Nyhet

Vil la deg 3D-skrive din egen Raspberry Pi-laptop

Nytt konsept underveis for selvbygger-entusiastene.

pi-top.com
25 Sept 2014 20:00

Knøttemaskinen Raspberry Pi og 3D-skrivere spiller hovedrollene i utallige hobbyprosjekter hver for seg, og det er selvsagt heller ingenting i veien for å benytte begge deler i ett og samme prosjekt.

Dette så vi et eksempel på i sommer med en hjemmesnekret Gameboy, men nå finnes det et adskillig mer ambisiøst konsept for fingernemme selvbyggere med en god del tid til overs.

3D-skrevet Raspberry-laptop

Som nettstedet 3DPrint melder vil du snart kunne bruke en 3D-skriver til å bygge din egen Raspberry Pi-baserte, bærbare PC. Konseptet har fått det kledelige navnet «Pi-Top».

'.Foto: pi-top.com

Idéen med Pi-Top er ganske enkelt å tilby selvbygger-entusiaster en komplett pakke med alt som er nødvendig for å lage din egen laptop, det vil si både 3D-skrivertegningene og detaljete tekniske instruksjoner om hvordan du går frem å lage maskinen.

I sin nåværende form byr Pi-Top på en 13,3-tommers TFT-skjerm som er LED-baklyst og har en oppløsning på 1366 x 768 piksler. Ellers har den Wi-Fi, opptil 8 timers batteritid, tastatur og Raspberry Pi-operativsystemet Raspbian. Ellers foreligger ikke alle de tekniske detaljene ennå.

Skal legges ut på Kickstarter

Dekselet skrives ut i tre ulike deler i PLA-plast, med en tykkelse på 0,2 millimeter per lag. Utviklerne brukte 160 timer på å skrive ut prototypen av maskinen, så det er altså ikke gjort i en håndvending.

Konseptet skal også fungere som en læringsplattform ved at utviklerne skal tilby gratiskurs som skal lære deg blant annet hvordan du kan designe egne kretskort, og deretter bruke kunnskapen til å modifisere og videreutvikle Pi-Top-en.

For å fullføre planene sine og gjøre konseptet tilgjengelig har utviklerne planer om å benytte finansieringsnettstedet Kickstarter for å samle inn nok midler. I mellomtiden finner du mer informasjon på oppfinnernes hjemmeside.

Nå har den første 3D-skrevne bilen ankommet: Den ble skrevet ut på 44 timer og er full ut kjørbar »

(Via TechCrunch)

Les også
Dette er en 3D-skriver og 3D-skanner i ett
Les også
Nå får Raspberry Pi en egen berøringsskjerm
Les også
Anonymitetsdings håvet inn millioner – nå er den kastet ut
Les også
Denne gjør det enkelt å «3D-skrive» våpen av metall
Les også
Med denne kan du lage flammesprutende ponnier og vanningssystemer
Les også
Dette er Microsofts Raspberry Pi-konkurrent
Les også
Fargerikt kabinett for den nye knøttemaskinen
Les også
Raspberry Pi har fått en skikkelig overhaling
Les også
Slik kan du bygge din egen Game Boy av Raspberry Pi
annonse

Les også