Til hovedinnhold

– Nettbrett-veksten blir kraftigere enn antatt

Sterk konkurranse i nettbrettmarkedet har fått IDC til å oppjustere prognosene for 2013.

IDC oppjusterer prognosene for hvor mange nettbrett de tror vil bli solgt i løpet av 2013.

Årsaken er sterk konkurranse i nettbrettmarkedet, blant annet en kraftig økning i leveransene av Android-nettbrett og god etterspørsel etter Apples nye iPad mini.

I tillegg tror IDC at nettbrett med Microsofts nye Windows 8-operativsystem på lengre sikt vil spise av markedsandelene til både iPad og Android-baserte nettbrett.

– Nettbrett fortsetter å fascinere forbrukerne, og etter hvert som markedet går mot mer mobile enheter med mindre skjermer og lavere priser, forventer vi at etterspørselen vil skyte fart fra fjerde kvartal og utover, sier analysesjef for nettbrett, Tom Mainelli, i en pressemelding.

IDC forventer at det vil bli solgt 122,3 millioner nettbrett på verdensbasis i år, en økning fra 117,1 millioner i den opprinnelige prognosen. Neste år forventer analytikerne et salg på 172,4 millioner enheter, som er en økning fra tidligere antatte 165,9 millioner.

Spår vekst for Android

Mainelli mener at Android-nettbrett vil få et stadig sterkere fotfeste i markedet på grunn av gode produkter fra Google, Amazon, Samsung og andre.

– Og Apples lansering av iPad mini i november, sammen med den overraskende lanseringen av en ny fullstørrelse-iPad, posisjonerer selskapet godt for et sterkt julesalg, sier Mainelli.

Salget av nettbrett vil nå 282,7 millioner enheter i 2016, spår IDC.

IDC tror Andelen nettbrett med Android vil øke fra 39,8 prosent i 2011 til 42,7 for 2012. Apples andel vil i samme periode synke fra 56,3 til 53,8 prosent. På lang sikt vil Windows-baserte nettbrett, inkludert både Windows 8 og RT, vokse fra dagens markedsandel på 2,9 prosent til en markedsandel på 10,3 prosent i 2016.

Markedsandeler for ulike nettbrett-operativsystemer.

(Kilde: IDC)

annonse