Nyhet

Snart kan du enkelt bygge din egen Raspberry Pi-PC

Nytt PC-byggesett gjør både bygging og programmering til en lek.

Takket være et tilnærmet uendelig antall mulige bruksområder har populariteten til minidatamaskinen Raspberry Pi skutt i været siden lanseringen, og nylig kunne vi rapportere at produktet nå har solgt i solide to millioner eksemplarer.

Nå har det dukket opp atter et nytt konsept med Raspberry Pi i hovedrollen, som tar sikte på å senke terskelen betydelig for alle som ennå føler seg skremt av komplisert datateknologi.

Tilgjengelig for alle

En gjeng ildsjeler har nemlig lansert et PC-byggesett som ifølge utviklerne setter alle i stand til selv å bygge sin egen fungerende PC – og bruke den til programmering.

Foto: Kano

Det nybegynnervennlige byggesettet heter Kano og består av alle de nødvendige delene som skal til å lage en enkel PC, det vil si tastatur, SD-kort, modifiserbart kabinett, operativsystem, kabler og høyttaler.

Idéen med Kano er først og fremst å tilby en tilgjengelig plattform for folk som har lyst til å starte med programmering, eller eventuelt bruke den i undervisningssammenheng. I den forbindelse kommer Kano med et egenutviklet, grafisk programmeringsverktøy inspirert av Googles Blockly.

Linux-basert operativsystem

Dette programmet heter Kano Blocks og lar deg programmere og modifisere ulike spill ved å simpelthen sette sammen visuelle «byggeklosser» med kode mens du kan følge med på hvordan spillet forandrer seg i sanntid.

Operativsystemet som følger med byggesettet er Linux-basert med åpen kildekode, og har ifølge utviklerne et lettfattelig grensesnitt som minner om en spillekonsoll.

Kano skal etter planen lanseres kommersielt i juni neste år. Minst 100 dollar må doneres for å sikre seg et eksemplar, men det er uvisst hva den endelig prisen blir. Gå til Kickstarter for mer informasjon, og sjekk presentasjonsvideo under.

Google vil også gjøre koding enklere med Raspberry Pi Har lansert gratis oppløringsprogram »

(Kilde: Kickstarter, via TechCrunch)

Les også
Dette kameraet med berøringsskjerm er laget av Raspberry Pi
Les også
Knøttemaskinen Raspberry Pi har nådd ny milepæl
Les også
Knøttemaskinen Raspberry Pi har nådd stor milepæl
Les også
Lar deg lære kode med knøttemaskinen Raspberry Pi
Les også
Sjekk mini-Macintoshen laget med Raspberry Pi
Les også
Nå kan du bygge din komplette Raspberry Pi-PC
Les også
Denne spillmaskinen er laget av Raspberry Pi
Les også
Ny knøtte-PC har fire ganger kraften til Raspberry Pi
annonse