Sjekk mini-Macintoshen laget med Raspberry Pi

Er bare en tredjedel så stor som originalen.

Å varme de lengtende hjertene til sentimentale retro-fantaster er raskt blitt én av måtene å utnytte den universelle byggeklossen Raspberry Pi på, med hobbyprosjekter som mini-arkademaskin og «Gameboy» til inspirasjon og etterfølgelse.

En fyr ved navn John Leake fra nettstedet RetroMacCast har nå lagt et nytt produkt til listen over gjenopplivelsesprosjekter med Raspberry Pi i hovedrollen.

Miniatyr-Macintosh

Med slagordet «Where great old Macs live again» har Leake brukt minidatamaskinen til å snekre sammen en miniatyrutgave av Apples første Macintosh-maskin fra 1984.

Foto: John Leake

Kreasjonen ble døpt Mini Mac, kanskje som en referanse til Mac Mini, og er kun en tredjedel så stor som originalen. Dermed ble det relativt trangt om plassen i det hjemmelagde kabinettet, som ble laget av PVC-plast.

Leake måtte blant annet kutte i SD-kortet slik at det ikke stakk ut lenger enn kanten på Raspberry Pi-kortet, og han måtte også fjerne en god del av USB-kabelen. Plassmangelen gjorde i tillegg at modderen måtte ty til ledninger i stedet for å bruke kontaktene.

Kjører System 6

Som skjerm brukte han en 3,5 tommers TFT-LCD-skjerm med en oppløsning på 512 x 384 piksler, som delvis ble holdt på plass av et par borrelåser. Strømmen til skjermen og Raspberry Pi-kortet leveres av en USB-lader på 2,4 ampere.

Ellers fikk Leake plass til to USB-porter, én HDMI-inngang og Ethernet-inngang. Bluetooth-støtte skal sågar også være på plass. Via en emulator kjører Mini Mac for øvrig operativsystemet System 6, som ble lansert av Apple i 1988.

Flere produksjonsbilder kan du se på RetroMacCast, og sjekk også ut videoen under.

Raspberry Pi kan også brukes til skumlere ting:
Nå har man bygget et spionsystem av maskinen »

(Kilde: RetroMacCast, via Engadget)

Les også
Snart kan du enkelt bygge din egen Raspberry Pi-PC
Les også
Lar deg lære kode med knøttemaskinen Raspberry Pi
Les også
Knøttemaskinen Raspberry Pi skal bli allemannseie
Les også
Denne spillmaskinen er laget av Raspberry Pi
Les også
Se – Raspberry Pi har fått vannkjøling
Les også
Her er Raspberry Pi-bilen
Les også
Bygger superdatamaskin med Raspberry Pi og Lego
annonse