Tek.no

Nyhet

Sjekk mini-Macintoshen laget med Raspberry Pi

Er bare en tredjedel så stor som originalen.

John Leake
29 Aug 2013 10:45

Å varme de lengtende hjertene til sentimentale retro-fantaster er raskt blitt én av måtene å utnytte den universelle byggeklossen Raspberry Pi på, med hobbyprosjekter som mini-arkademaskin og «Gameboy» til inspirasjon og etterfølgelse.

En fyr ved navn John Leake fra nettstedet RetroMacCast har nå lagt et nytt produkt til listen over gjenopplivelsesprosjekter med Raspberry Pi i hovedrollen.

Miniatyr-Macintosh

Med slagordet «Where great old Macs live again» har Leake brukt minidatamaskinen til å snekre sammen en miniatyrutgave av Apples første Macintosh-maskin fra 1984.

Kreasjonen ble døpt Mini Mac, kanskje som en referanse til Mac Mini, og er kun en tredjedel så stor som originalen. Dermed ble det relativt trangt om plassen i det hjemmelagde kabinettet, som ble laget av PVC-plast.

Leake måtte blant annet kutte i SD-kortet slik at det ikke stakk ut lenger enn kanten på Raspberry Pi-kortet, og han måtte også fjerne en god del av USB-kabelen. Plassmangelen gjorde i tillegg at modderen måtte ty til ledninger i stedet for å bruke kontaktene.

Kjører System 6

Som skjerm brukte han en 3,5 tommers TFT-LCD-skjerm med en oppløsning på 512 x 384 piksler, som delvis ble holdt på plass av et par borrelåser. Strømmen til skjermen og Raspberry Pi-kortet leveres av en USB-lader på 2,4 ampere.

Ellers fikk Leake plass til to USB-porter, én HDMI-inngang og Ethernet-inngang. Bluetooth-støtte skal sågar også være på plass. Via en emulator kjører Mini Mac for øvrig operativsystemet System 6, som ble lansert av Apple i 1988.

Flere produksjonsbilder kan du se på RetroMacCast, og sjekk også ut videoen under.

Raspberry Pi kan også brukes til skumlere ting:
Nå har man bygget et spionsystem av maskinen »

(Kilde: RetroMacCast, via Engadget)

Les også
Snart kan du enkelt bygge din egen Raspberry Pi-PC
Les også
Lar deg lære kode med knøttemaskinen Raspberry Pi
Les også
Knøttemaskinen Raspberry Pi skal bli allemannseie
Les også
Denne spillmaskinen er laget av Raspberry Pi
Les også
Se – Raspberry Pi har fått vannkjøling
Les også
Her er Raspberry Pi-bilen
Les også
Bygger superdatamaskin med Raspberry Pi og Lego
annonse