Knøttemaskinen Raspberry Pi har nådd stor milepæl

Men for produsenten er det likevel ett skår i gleden.

Etter at den umåtelig fleksible minidatamaskinen Raspberry Pi ble lansert i februar i fjor har populariteten til maskinen bare tiltatt, og kun fantasien har vist seg å sette grenser for bruksområdene.

Hittil har oppfinnsomme moddere inkorporert den lille krabaten i håndholdte spillmaskiner, biler, en mini-Macintosh, tre-byggesett, LEGO-superdatamaskin og spionmaskiner, for å nevne noe.

Har nådd én million

Nå kan den hardtarbeidende knøtte-PC-en markere et aldri så lite høydepunkt i karrieren sin. Utvikleren av maskinen, den britiske organisasjonen Raspberry Pi Foundation, kan nemlig melde at antall produserte enheter nylig nådde én million. Det skriver BBC.

Dermed ser det ut til at maskinen ligger godt an til å bli den mest solgte britiske datamaskinen siden 80-tallet, noe Raspberry Pi-sjefen selv, Eben Upton, aldri hadde forventet.

– Jeg husker jeg ble fortalt at dette ikke var et salgbart produkt, men vi har allerede passert salgstallene til BBC Micro - barndomsdatamaskinen min. Det var et latent behov for et produkt som dette, sa Upton til BBC.

Ble ikke laget som «modde-leketøy»

Populariteten til minidatamaskinen kommer imidlertid med en liten bismak. The Raspberry Pi Foundation, som er en veldedig organisasjon, utviklet maskinen primært for barn og unge, som et læringsredskap for å bedre forståelsen av datamaskiner.

I stedet er maskinen som kjent blitt brukt til et utall kreative prosjekter, og kun i begrenset grad innen opplæring og utdanning, noe Upton mener er bekymringsfullt. Satsingen på dette området skal imidlertid nå trappes opp, noe blant andre Google har bidratt til gjennom en donasjon som skal sikre 15 000 barn en Raspberry Pi-maskin.

Google har for øvrig også fremmet Raspberry Pi som læringsverktøy ved å utvikle en enkel programmeringsplattform til maskinen som kan brukes til å lære unge koding.

Intel har nylig sluppet en ny knøttemaskin:
Galileo skal gis bort i 50 000 eksemplarer »

(Kilde: BBC)

Les også
Sjekk dette tre-nettbrettet laget med Raspberry Pi
Les også
Snart kan du enkelt bygge din egen Raspberry Pi-PC
Les også
Knøttemaskinen Raspberry Pi har nådd ny milepæl
Les også
23-åring lager eget OS til knøttemaskinen Raspberry Pi
Les også
Lar deg lære kode med knøttemaskinen Raspberry Pi
Les også
Nå kan du bygge din komplette Raspberry Pi-PC
Les også
Knøttemaskinen Raspberry Pi skal bli allemannseie
Les også
Denne spillmaskinen er laget av Raspberry Pi
Les også
Nå får du Raspberry Pi enda billigere
Les også
Raspberry Pi får egen app-butikk
Les også
Raspberry Pi får mer minne
annonse