Til hovedinnhold

Ventelo satser friskt – og lurt

Ventelo har ikke ufortjent blitt stemplet som en bedriftsoperatør; Det er i bedriftsmarkedet de har desidert flest kunder, og utvalget av mobilabonnementer for privatmarkedet er i stor grad beregnet for familien til de som har bedriftsabonnement hos Ventelo.

Ventelo, Bredbåndsalliansen og Bane Tele ble nylig samlet til ett selskap, og nå jobbes det med å stake ut kursen for ”nye Ventelo”. Vi tok en prat med dem om tiden som kommer og deres satsningsområder.

Mer mobil
Ventelo er per i dag Norges nest største tilbyder av fastnettstelefoni, de tilbyr bredbånd og mobiltelefoni – både på bedrifts- og privatmarkedet. På mobilmarkedet har imidlertid Ventelo spilt en relativt anonym rolle, selv om de tilsynelatende har hatt suksess i det stille på bedriftsmarkedet. De seneste tallene fra Post- og teletilsynet viste nemlig en liten økning i kundemasse for mobiltelefoni dette året. For et par uker siden kunne vi konkludere med at Ventelo ”lå i ingenmannsland” på privatmarkedet for mobil, og at det må endringer til for at de skal kunne ta opp kampen med øvrige norske operatører. Dette har også Ventelo vurdert, og har kommet frem til følgende:

- Vi har bestemt oss for å satse ytterligere på privat. Det går mot mer satsing på mobil i 2010, med bedre produkter enn vi har i dag, sier salgsdirektør Øyvind Lien i Ventelo Privat til Mobilen.no.

(Artikkelen fortsettes.)

Hvilket segment?
Men i et allerede tøft mobilmarked kan det være vanskelig å avgjøre hvilket segment Ventelo bør peile seg inn på; i lavprissegmentet er det mange operatører som kriger om å være billigst, og det skal mye til for å kunne matche Telenor- og NetComs totaltilbud ”over natta”, og i tillegg oppleves som like trygt og stabilt.

- Vi skal ikke nødvendigvis være best på pris, men vi skal være best på kundeservice - for den vanlige mann- og dame i gata. Og vi vil ha fokus på familieløsninger, men også enslige voksne, sier Lien.

- 50 pluss, "mor og far", senior - vet ikke riktig hva vi skal kalle denne kundegruppen - men det er en undervurdert gruppe som vil at ting skal funke. Vi sikter oss inn mot den voksne enden av privatmarkedet, avslører han.

Lurt valg
At mobilbrukere over 50 år er en undervurdert målgruppe kan vi si oss enige i. Det har i flere år vært særlig fokus på ungdom og unge voksne, men det kan være store skilnader på mobilbruken til en 20-åring og en 55-åring. At Ventelo ønsker rette seg inn mot en eldre målgruppe, kan potensielt være gull verdt. Men da må også abonnementene tilfredsstille ønsker og krav fra disse mobilbrukerne. For eksempel vil ikke Ventelo kaste seg på bølgen av operatører som selger den populære iPhone.

- Ventelo har ikke iPhone eller alle produkter som retter seg spesielt mot innovatørene. Telenor og NetCom må gjerne ta for seg av denne gruppen, forklarer Lien.

- Vi skal være neste generasjon telekomselskap, der nærhet til kunden er viktig - ikke bare teknologi, legger han til.

(Artikkelen fortsettes.)

Høy datapris
Vi påpeker overfor Lien at Ventelo – så vidt vi kan se – nå har markedets desidert høyeste løpende datapris: 12 kroner per megabyte. Til sammenligning har One Call 99 øre per megabyte for alle sine abonnementer, og en rekke operatører tilbyr enten datapakker eller en makspris per dag som gjør at du kan surfe på mobilen uten å blakke deg helt. Nå som mobilsurfing blir stadig mer populært, er det også naturlig at flere vil vurdere dataprisene når de velger mobilabonnement. Lien er enig i at noe må gjøres på dette feltet.

- Det kommer produktendringer. Vi skal ikke være blant de dyreste på datatrafikk, sier han.

Ventelo har også få tilleggstjenester å by på, og vi spør om dette er noe som kommer etter hvert.

- Vi har ikke hatt så mye av det til nå. Det er litt avhengig av hva markedet kjøper av disse tjenestene. Jeg tror det kan være ganske vanskelig å orientere seg for kundene - vi vil gjøre det enklest mulig, svarer Lien.

Salg av mobiler
Ventelo har et bredt utvalg av mobiltelefoner i sin nettbutikk, og har også abonnementer som er beregnet på deg som skal kjøpe ny mobil. Å selge mobiler vil fortsatt være et satsningsområde for operatøren.

- Vi skal gjøre mye mer av det til neste år, slår Lien fast.

- Det gjelder å treffe de rette behovene. Vi har den beste prisen på HTC Hero med Superphone, men det er litt paradoksalt med høye datapriser. Det kommer nye priser på nyåret, lover han.

(Artikkelen fortsettes.)

Ønsker å satse på LTE
Som nevnt er Ventelo allerede nest størst i Norge på fasttelefoni, de er en godt synlig aktør på bredbånd og på bedriftsmarkedet for mobil. Men i tillegg til at Ventelo ønsker å bli sterkere på privatmarkedet for mobil, ønsker de også å kunne tilby mobilt bredbånd med tiden. LTE – eller 4G – kan bli et nytt satsningsområde for Ventelo. Da må de i så fall vinne budrunden om den digitale dividenden – ledige frekvenser etter det analoge bakkenettet – til neste år.

- Ventelo ser på digital dividende som en interessant mulighet. Sammen med våre eiere vurderer vi å søke på LTE og digital dividende, bekrefter Lien.

Staker ut kursen
Vi etterlyste en kursendring for Ventelo Privat etter å ha gjennomgått de tre abonnementene de tilbyr på privatmarkedet uten kjøp av ny mobil med bindingstid. At operatøren vil satse på mobilbrukere over 50 år kan vise seg å være en strategi. Mange i denne målgruppen er pengesterke forbrukere som ikke nødvendigvis er så opptatt av å jakte etter de laveste prisene til enhver tid.

Ventelo vant tidligere i år prisen for Norges beste kundeservice på Call Center Dagene 2009, både for mobiltelefoni og uansett klasse. På vårt møte med Lien fra Ventelo Privat fikk vi inntrykk av at dette var priser som betydde mye for selskapet, og at kundeservice stod høyt på deres prioriteringsliste også fremover. Det tolker vi som at Ventelo er på rett vei.

Mer om
annonse